Jesz i chudniesz. Ciasteczka owsiane z przepisu Anny Lewandowskiej rozwaliły system

Anna Lewandowska to guru fitnessu, a także zdrowego odżywiania. Sportsmenka od lat zachwyca swoją zgrabną figurą. Nie oznacza to, że odmawia sobie małych przyjemności. Wręcz przeciwnie. Poznaj przepis na ciasteczka owsiane, które nie mają w sobie ani grama cukru, a mimo to są... naprawdę słodkie.

Ciasteczka owsiane z przepisu Anny Lewandowskiej. Ciasteczka owsiane z przepisu Anny Lewandowskiej.
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Instagram | Anna Lewandowska, yuliiaholovchenko

Anna Lewandowska jest trenerką, przedsiębiorczynią i propagatorką zdrowego odżywiania. Jako 11-latka zaczęła trenować karate. Kilkanaście lat później wzięła udział w mistrzostwach świata w karate tradycyjnym. W trakcie swojej kariery zdobyła aż 38 medali.

Przedsiębiorczyni ukończyła Akademię Wychowania Fizycznego i od lat propaguje zdrowy styl życia. Lewandowska stawia na aktywność fizyczną, a także zdrową, zbilansowaną dietę. Mimo to sportsmenka pozwala sobie na słodkości. Jak można się domyśleć, nie ma w nich ani grama cukru. Poznaj przepis na ciasteczka owsiane, które rozwaliły system.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Fit tarta czekoladowa z malinami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia

Anna Lewandowska — trenerka, którą pokochały miliony

Anna Lewandowska to sportsmenka, ale i wzięta przedsiębiorczyni. Od lat sukcesywnie rozwija swoje biznesy. W 2013 roku założyła bloga Healthy Plan by Ann, na którym udzielała porad żywieniowych i sportowych. Niedługo później wypuściła swoje pierwsze książki dotyczące zdrowego stylu życia, a także płyty z ćwiczeniami, które pokochały miliony Polek.

W 2016 roku stworzyła markę Foods By Ann. Firma skupia się wokół zdrowych słodyczy i przekąsek, które bazują na zdrowych, nieprzetworzonych produktach. Asortyment stale się powiększa. Największym zainteresowaniem cieszą się wspomniane zdrowe słodycze. Są słodkie, jednak nie ma w nich ani grama cukru czy niezdrowych, przetworzonych tłuszczów.

Trenerka często dzieli się przepisami na produkowane przez siebie słodycze. Niedawno podzieliła się recepturą na znane i lubiane ciasteczka owsiane. Z łatwością przygotujesz je w domu. Poznaj prosty przepis.

Ciasteczka owsiane wg. Anny Lewandowskiej — przepis

Składniki:

  • 200 g płatków owsianych,
  • 2 dojrzałe banany,
  • 3 łyżki pasty migdałowej,
  • 3 łyżki migdałów w czekoladzie.

Przepis:

  1. Obrane banany zgnieć widelcem lub zblenduj blenderem na gładką masę. Dodaj do nich płatki owsiane oraz pastę migdałową.
  2. Migdały posiekaj nożem i dodaj je do masy. Całość dokładnie wymieszaj.
  3. Wyciągnij blachę i wyłóż ją papierem. Piekarnik rozgrzej do 180 stp. C., grzanie góra — dół.
  4. Z masy uformuj kulki i umieść je na blaszce. Delikatnie spłaszcz je dłonią.
  5. Blaszkę wstaw do rozgrzanego piekarnika. Ciastka piecz przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika powinny być lekko zarumienione.
Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie