WAŻNE
TERAZ

Pilne spotkanie ministra z kierownictwem KOWR. Będą domagać się zwrotu działki pod CPK

Kiedy dowiedziałam się, co kuzynka dodaje do jajecznicy, wybuchłam śmiechem. Spróbowałam i robię to samo

Jajecznica to danie, które często przyrządzamy na śniadanie. Możemy ją przygotować na różne sposoby - za każdym razem będzie smakowała inaczej. Oprócz tego ma wiele właściwości odżywczych. Moja kuzynka dodaje do niej pewną rzecz. Za pierwszym razem parsknęłam śmiechem, ale postanowiłam sama to przetestować.

JajecznicaJajecznica
Źródło zdjęć: © YouTube | Tłuste Gary
Paulina Hermann

Jajecznica świetnie sprawdza się podczas śniadania. Nie dość, że dostarczy nam energii i składników odżywczych na resztę dnia, to jeszcze za każdym razem bardzo ciekawie smakuje. Za każdym razem przygotowujemy ją z dodatkiem boczku, kiełbasy lub szczypiorku. Czasem zdarza się, że wrzucamy do niej pomidory.

Jednak moja kuzynka weszła na wyższy poziom. Kiedy powiedziała mi o pewnym dodatku, nie mogłam uwierzyć własnym uszom. Jajecznica? Z serkiem wiejskim? Kto to w ogóle widział? Jednak, kiedy ją posmakowałam, byłam dosłownie wniebowzięta. Teraz często przygotowuje takie śniadanie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Karkówka z piekarnika. Genialny przepis, który zachwyci całą rodzinę

Jajecznica z serkiem wiejskim - przepis

Na samym początku przygotuj kilka potrzebnych składników. Będą to:

  • trzy jajka,
  • 100 gramów serka wiejskiego,
  • masło,
  • sól oraz pieprz do smaku.


Sposób wykonania:

  1. Rozpuść masło na patelni. Od razu po tym wbij jajka i dodaj serek wiejski. Dopraw solą i pieprzem. Zacznij powoli mieszać wszystko na patelni.
  2. Kiedy jajecznica będzie miała odpowiednią konsystencję (najlepiej, jeśli nie wyjdzie za bardzo ścięta), przełóż ją na talerz.
  3. Możesz danie ozdobić ulubionymi ziołami lub dodać do niego posiekany szczypiorek. Podawaj je ze świeżym pieczywem w towarzystwie sałaty i pomidorków koktajlowych.
Jajecznica
Jajecznica © YouTube | Tłuste Gary

Dlaczego jajecznica z serkiem wiejskim? Jest kilka powodów. Przede wszystkim takie danie jest o wiele bardziej kremowe i zyskuje bardzo ciekawy smak. Dodatkowo dostarczamy sobie więcej białka i innych ważnych składników odżywczych. Dzięki temu będziemy syci na dłużej i możemy też pomóc sobie w odchudzaniu i budowaniu zdrowej sylwetki. Dobrym pomysłem będzie zjedzenie jej jako posiłku przedtreningowego 2-3 godziny przed ćwiczeniami fizycznymi.

Wybrane dla Ciebie
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Za komuny królował na stołach. Schabowy nawet się nie umywa
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Koreańczyk spróbował polskich pierogów z mięsem i skwarkami. Jego reakcja mówi wszystko
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Katy Perry spróbowała polskich cukierków. Smak dosłownie zwalił ją z nóg
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Są malutkie, ale bardzo zdrowe. Żyją tylko w najczystszych wodach
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Nawet doświadczeni kucharze nie mają pewności. Jak długo gotować bigos?
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Naturalny afrodyzjak. Mężczyźni powinni jeść na kilogramy
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Nie gotuję brukselki w wodzie. Wychodzi delikatniejsza, a jej zapach nie przypomina koszmaru z przedszkola
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Polska zupa uznana za jedną z najgorszych na świecie. W Poznaniu zjesz na 11 listopada
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Tak upieczesz najlepszą wołowinę. Wielu zapomina o ostatnim kroku
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Na 1 listopada przygotuję na wystawny obiad. Mięso jest delikatne, miękkie i zachowuje soczystość
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Zamiast zawijać pół dnia, robię takie kotleciki i zalewam sosem. Na Wszystkich Świętych zachwycają każdego
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza
Dzień wcześniej robię aromatyczny gulasz. Na Wszystkich Świętych tylko odgrzewam po przyjściu z cmentarza