Kolorowe koktajle dla malucha

Kolorowe koktajle dla malucha to idealny przepis na każdą okazję. Nie dość, że są proste w przygotowaniu, to jeszcze są mega smaczne i w 100% zdrowe 😉

Obrazek
Pyszności

Nasze koktajle powstały przy pomocy blendera marki Philips.

Składniki:

Koktajl truskawkowy z mango

  1. 2 łyżki syrop klonowy
  2. 1 opakowanie truskawki
  3. 1 szt. mango mrożone
  4. 250 ml mleko kokosowe
  5. 1 szt. banan
  6. 120 ml woda

Koktajl z czerwonych buraków

  1. 2 szt. buraki czerwone ugotowane i obrane
  2. 120 ml woda
  3. 70 g borówki
  4. 1 szt. jabłko obrane

Koktajl bananowy

  1. 2 szt. banan
  2. 250 ml chude mleko
  3. 1 łyżeczka cynamon
  4. 1/3 szkl. kostki lodu
  5. 2 łyżki brązowy cukier

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować koktajl bananowy, zblenduj następujące składniki: banany, chude mleko, cynamon, kostki lodu i cukier brązowy.

Obrazek

2. Gotową mieszankę przelej do szklanki.

Obrazek

3. Mieszankę truskawki i mango uzyskasz po zmiksowaniu: truskawek, mango, mleka kokosowego, banana, wody i syropu klonowego.

Obrazek

4. Przelej do szklanki i gotowe!

Obrazek

5. I na koniec miks z borówką, czerwonymi burakami, jabłkiem i wodą. Zmiksuj wszystkie składniki...

Obrazek

6. ...i przelej do szklanki.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Taka ilość kawy jest najlepsza na dzień. Za mało nie działa, za dużo szkodzi
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni