Kolorowe koktajle dla malucha

Kolorowe koktajle dla malucha to idealny przepis na każdą okazję. Nie dość, że są proste w przygotowaniu, to jeszcze są mega smaczne i w 100% zdrowe 😉

Obrazek
Pyszności

Nasze koktajle powstały przy pomocy blendera marki Philips.

Składniki:

Koktajl truskawkowy z mango

  1. 2 łyżki syrop klonowy
  2. 1 opakowanie truskawki
  3. 1 szt. mango mrożone
  4. 250 ml mleko kokosowe
  5. 1 szt. banan
  6. 120 ml woda

Koktajl z czerwonych buraków

  1. 2 szt. buraki czerwone ugotowane i obrane
  2. 120 ml woda
  3. 70 g borówki
  4. 1 szt. jabłko obrane

Koktajl bananowy

  1. 2 szt. banan
  2. 250 ml chude mleko
  3. 1 łyżeczka cynamon
  4. 1/3 szkl. kostki lodu
  5. 2 łyżki brązowy cukier

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować koktajl bananowy, zblenduj następujące składniki: banany, chude mleko, cynamon, kostki lodu i cukier brązowy.

Obrazek

2. Gotową mieszankę przelej do szklanki.

Obrazek

3. Mieszankę truskawki i mango uzyskasz po zmiksowaniu: truskawek, mango, mleka kokosowego, banana, wody i syropu klonowego.

Obrazek

4. Przelej do szklanki i gotowe!

Obrazek

5. I na koniec miks z borówką, czerwonymi burakami, jabłkiem i wodą. Zmiksuj wszystkie składniki...

Obrazek

6. ...i przelej do szklanki.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości