PrzepisDania główneLasagne i spaghetti w jednym

Lasagne i spaghetti w jednym

Lasagne i spaghetti w jednym
Pyszności

25.10.2017 16:55, aktual.: 25.10.2017 22:40

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

25 października przypada Światowy Dzień Makronów, dlatego też w naszej kuchni nie mogło zabraknąć propozycji z tym kultowym składnikiem.

Tym razem postanowiliśmy połączyć ze sobą lasagne i spaghetti i podać je w zupełnie innej odsłonie. Co z tego wyszło? Przekonaj się sam i przeczytaj ten post do końca.

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 700 g mięso mielone
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 szt. marchewka
  7. 500 g sos pomidorowy
  8. 12 szt. makaron lasagne ugotowany
  9. 100 g serek śmietankowy
  10. 120 g mozarella
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę i czosnek. Następnie dodaj mięso mielone i dopraw je do smaku za pomocą soli i pieprzu.

Obraz

2. Po chwili dodaj marchewkę i sos pomidorowy.

Obraz

3. Na dnie naczynia rozprowadź grubą warstwę mięsnego farszu. Podziel każdy makaron lasagne na 4 części i zwiń je w rulony. Następnie ułóż je w formie, blisko siebie.

Obraz

4. Mini makaroniki wypełnij wcześniej przygotowanym sosem.

Obraz

5. W każdej rurce z makaronu umieść serek śmietankowy. Następnie posyp całość mozarellą.

Obraz

6. Włóż formę do piekarnika (145 stopni Celsjusza) na 35 minut.

Obraz

7. I to wszystko! Smacznego :)

Obraz