PrzepisMakaronyLasagne w formie paluchów

Lasagne w formie paluchów

Lasagne w formie paluchów
Pyszności
04.06.2018 17:00, aktualizacja: 05.06.2018 08:10

Pomysł na pyszną przekąskę już na Was czeka! Tego przepisu nie możecie przegapić ❤️

Składniki:

  1. 7 szt. makaron lasagne ugotowany
  2. 7 plastrów ser żółty
  3. 200 g sos boloński z mięsem
  4. 250 g sos beszamelowy
  5. 4 łyżki parmezan
  6. 2 łyżeczki zioła prowansalskie
  7. 1 ząbek czosnek
  8. pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na ugotowanym makaronie ułóż żółty ser. Następnie rozprowadź sos boloński z mięsem.

Obraz

2. Zwiń w rulon.

Obraz

3. Do sosu beszamelowego dodaj parmezan, zioła prowansalskie i czosnek. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Makaronowe zawijańce podsmaż na patelni na złocisty kolor.

Obraz

5. Gotowe paluchy makaronowe podawaj z sosem beszamelowym. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także