WAŻNE
TERAZ

Zamknięte lotnisko w Lublinie. "Nieplanowana aktywność wojskowa"

Łosoś z piekarnika z serowym makaronem

Już dawno nie było u nas makaronu, dlatego nadrabiamy zaległości i przychodzimy z kolejną ciekawą propozycją ? Po prostu pyszności ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka musztarda
  2. 4 łyżki natka pietruszki
  3. 2 garści bazylia
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 2 łyżeczki pieprz
  8. 60 ml olej sezamowy
  9. 1 filet łosoś
  10. 1 szt. cytryna
  11. 200 g makaron ugotowany
  12. 250 ml śmietanka 30%
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą musztardę, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz olej sezamowy. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Filet z łososia podziel na dwie części. Następnie każdy kawałek ułóż na folii aluminiowej, dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę i dwa plastry cytryny. Zawiń i piecz przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. W naczyniu żaroodpornym połącz ze sobą ugotowany makaron, śmietankę, bazylię i żółty ser. Dokładnie wymieszaj i piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Gotowy makaron podawaj z upieczonym łososiem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik