Makaron marchewkowy z patelni

Szybki i pyszny obiadek z marchewką w roli głównej. W naszych domach stał się prawdziwym hitem, mamy nadzieję, że u Was będzie podobnie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g makaron ugotowany
  2. 1/2 szt. cebula
  3. 3 szt. marchewki
  4. 250 g szynka z indyka
  5. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  6. 1 łyżka śmietana 18%
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 1 łyżka suszona bazylia
  10. 1/4 szklanka natka pietruszki

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę i marchewkę. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę szynkę z indyka. Gotuj pod przykryciem, aż marchewka zrobi się miękka.

Obrazek

2. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę, sól, pieprz, natkę pietruszki oraz suszoną bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Na samym końcu dodaj ugotowany makaron.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser