WAŻNE
TERAZ

Trump: podejrzany o zabójstwo Kirka w areszcie

Makaron w sosie śmietanowym

Makaron w sosie śmietanowym połączyliśmy z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. I przepyszna uczta dla całej rodziny powstała w mgnieniu oka i to w jednym garnku 😍  Po prostu idealna kombinacja!

Obrazek
Pyszności

Nasze danie przygotowaliśmy w garnku marki Peter Cook z linii Marble. Sprzęty tej marki kupisz wyłącznie w sieci sklepów PEPCO.

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 3 łyżki oliwa z oliwek
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 1 łyżeczka pieprz
  5. 2-3 ząbki czosnek
  6. 400 g makaron penne
  7. 1 l bulion drobiowy/warzywny
  8. 250 ml mleko
  9. 150 g serek śmietankowy
  10. 1/4 szkl. ser parmezan tarty
  11. 150 g szpinak
  12. 50 g suszone pomidory w oleju

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podsmażenia kawałków kurczaka na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie dopraw mięso przy pomocy soli i pieprzu.

Obrazek

2. Po kilku minutach dodaj do garnka czosnek, surowy makaron, bulion i mleko. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.

Obrazek

3. Po kwadransie dodaj do gotującego się makaronu serek śmietankowy, parmezan oraz suszone pomidory.

Obrazek

4. Na koniec dodaj szpinak i połącz wszystkie składniki.

Obrazek

5. Gotowe danie podawaj z parmezanem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Sałatka makaronowa, którą zabieram do pracy albo podaję na imieniny. Smakowy pewniak, jakich mało
Sałatka makaronowa, którą zabieram do pracy albo podaję na imieniny. Smakowy pewniak, jakich mało
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"