Makaron z kurczakiem, szpinakiem, pesto i parmezanem

Idealne połączenie w kuchni? Jak dla mnie odpowiedź jest tylko jedna - kurczak i makaron. Jeśli również jesteś miłośnikiem tego duetu, mam coś, co z pewnością przypadnie Ci do gustu. Pyszny przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem, pesto i parmezanem. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 6 plastrów boczek
  2. 2 szt. pierś z kurczaka
  3. 1 szkl. parmezan
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1/2 szt. cebula
  7. 4 ząbki czosnek
  8. 400 g szpinak
  9. 5 szkl. mleko
  10. 400 g makaron spaghetti
  11. 1/2 szkl. pesto
Sposób przygotowania:

1. Do rozgrzanego garnka wrzuć bekon i piersi z kurczaka. Podsmaż i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Obrazek

2. Zabierz z garnka kawałki kurczaka. Następnie dodaj do niego cebulę, czosnek oraz szpinak. Kiedy szpinak będzie miękki, zalej całość mlekiem.

Obrazek

3. Do garnka wrzuć makaron i gotuj przez chwilę.

Obrazek

4. Kiedy makaron będzie gotowy, wrzuć do garnka wcześniej przygotowanego kurczaka, pesto oraz parmezan. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik