Makaron z procentami

Tym razem nasze danie postanowiliśmy podkręcić procentami ? Co z tego wyszło? Zapoznajcie się z całym przepisem i koniecznie dajcie nam znać, co myślicie o takich kombinacjach ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. cebula posiekana
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1/2 szkl. śmietanka 30%
  4. 300 g makaron ugotowany
  5. 1 łyżeczka oregano
  6. 1/3 szk. wódka
  7. 12 szt. pomidory rzymskie
  8. kilka listków bazylia
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 1 szczypta cukier
  12. 3/4 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj oregano i wódkę.

Obrazek

2. Jako kolejny składnik dodaj pomidory rzymskie...

Obrazek

3. ... oraz bazylię. Następnie wstaw do piekarnika z przykrywką na godzinę (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Zblenduj mieszankę i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Obrazek

5. Na koniec dodaj parmezan, śmietankę i makaron.

Obrazek

6. Makron udekoruj przy pomocy bazylii i parmezanu. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟