Tym razem nasze danie postanowiliśmy podkręcić procentami ? Co z tego wyszło? Zapoznajcie się z całym przepisem i koniecznie dajcie nam znać, co myślicie o takich kombinacjach ?
Pyszności
31.08.2018 | aktual.: 17.09.2018 15:45
Składniki:
1 szt. cebula posiekana
2 ząbki czosnek
1/2 szkl. śmietanka 30%
300 g makaron ugotowany
1 łyżeczka oregano
1/3 szk. wódka
12 szt. pomidory rzymskie
kilka listków bazylia
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
1 szczypta cukier
3/4 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:
1. W garnku połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj oregano i wódkę.
2. Jako kolejny składnik dodaj pomidory rzymskie...
3. ... oraz bazylię. Następnie wstaw do piekarnika z przykrywką na godzinę (temp. 190 stopni Celsjusza).
4. Zblenduj mieszankę i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
5. Na koniec dodaj parmezan, śmietankę i makaron.
6. Makron udekoruj przy pomocy bazylii i parmezanu. Smacznego!