Makaron z procentami

Tym razem nasze danie postanowiliśmy podkręcić procentami ? Co z tego wyszło? Zapoznajcie się z całym przepisem i koniecznie dajcie nam znać, co myślicie o takich kombinacjach ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. cebula posiekana
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 1/2 szkl. śmietanka 30%
  4. 300 g makaron ugotowany
  5. 1 łyżeczka oregano
  6. 1/3 szk. wódka
  7. 12 szt. pomidory rzymskie
  8. kilka listków bazylia
  9. 1 łyżeczka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 1 szczypta cukier
  12. 3/4 szkl. parmezan
Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz ze sobą cebulę i czosnek. Po chwili dodaj oregano i wódkę.

Obrazek

2. Jako kolejny składnik dodaj pomidory rzymskie...

Obrazek

3. ... oraz bazylię. Następnie wstaw do piekarnika z przykrywką na godzinę (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Zblenduj mieszankę i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Obrazek

5. Na koniec dodaj parmezan, śmietankę i makaron.

Obrazek

6. Makron udekoruj przy pomocy bazylii i parmezanu. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Smakują jak ruskie, wyglądają modnie. Wspierają zdrowie jelit i młody wygląd
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Co zrobić, aby rosół nie skwaśniał na drugi dzień? Oto prosty, babciny trik
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Jajka sadzone smażę tylko w ten sposób. Nawet babcia chwali, że dobre
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Tak wyglądają fioletowe klejnoty lasu. Są jadalne i często rosną przy cmentarzach
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Dosypuję do startych ziemniaków. Placki wychodzą chrupiące i bardziej luksusowe
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Z farszu na pierogi robię pyszne kotleciki. Nie mają mięsa, a znikają ze stołu w kilka chwil
Chinka kupiła polskie gołąbki. Gdy spróbowała, wydała z siebie zabawne dźwięki
Chinka kupiła polskie gołąbki. Gdy spróbowała, wydała z siebie zabawne dźwięki
"Leniwa szarlotka" to hit tej jesieni. Smakuje jak u babci, ale zrobisz ją w kilka chwil
"Leniwa szarlotka" to hit tej jesieni. Smakuje jak u babci, ale zrobisz ją w kilka chwil
To najprostsze ciasto cynamonowe. Mieszasz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
To najprostsze ciasto cynamonowe. Mieszasz składniki, a resztę robi za ciebie piekarnik
Zostały ci tłuczone ziemniaki po obiedzie? Zrób z nich pączki
Zostały ci tłuczone ziemniaki po obiedzie? Zrób z nich pączki