WAŻNE
TERAZ

Zamknięte lotnisko w Lublinie. "Nieplanowana aktywność wojskowa"

Makaronowa przekąska w ciekawym wydaniu

Oto przepis na kolejną genialną przekąskę, której nie możecie przegapić :) My jak najbardziej jesteśmy na tak, a Wy? :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Mięsny sos

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 300 g wołowina mielona
  3. 300 ml sos pomidorowy
  1. 4 szt. makaron lasagne ugotowany
  2. 1 szkl. ricotta
  3. 2 szt. jajka
  4. 1 szkl. mąka
  5. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. Na środku blatu ułóż ugotowane arkusze makaronu. Następnie rozprowadź na nich riccottę oraz mięsny sos, który przygotujesz łącząc ze sobą takie składniki jak: cebulę, wołowinę i sos pomidorowy.

Obrazek

2. Zwiń arkusze makaronu w rulon.

Obrazek

3. Następnie przełóż przekąski do formy do pieczenia i mroź przez pół godziny.

Obrazek

4. Po 30 minutach obtocz rulony w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

5. Smaż ruloniki przez chwilę w rozgrzanym oleju.

Obrazek

6. Smacznego :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik