O takich chipsach jeszcze nie słyszałaś. Aby je przygotować, potrzebujesz makaron

Wiesz doskonale, że lubię eksperymentować w kuchni ? Kiedy więc usłyszałam o chipsach z makaronu, od razu wiedziałam, że muszę je przygotować.

Obrazek
Pyszności

I muszę przyznać, że była to świetna decyzja! Przekąska w takim wydaniu stanie się prawdziwym hitem każdej imprezy! ?

Składniki:

  1. 220 g makaron wstążki
  2. kilka szczypt sól
  3. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  4. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  5. 1/2 szklanki parmezan starty
  6. sos Twój ulubiony

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron al dente.

Obrazek

2. Na rozgrzany olej wrzuć makaron i smaż go tak długo, aż będzie miał złocisto-brązowy kolor. (ok. 2 minuty z każdej strony)

Obrazek

3. Usmażony makaron przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posyp go solą, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi i startym parmezanem.

Obrazek

4. Gotowe chipsy podawaj z Twoim ulubionym sosem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser