O takich chipsach jeszcze nie słyszałaś. Aby je przygotować, potrzebujesz makaron

Wiesz doskonale, że lubię eksperymentować w kuchni ? Kiedy więc usłyszałam o chipsach z makaronu, od razu wiedziałam, że muszę je przygotować.

Obrazek
Pyszności

I muszę przyznać, że była to świetna decyzja! Przekąska w takim wydaniu stanie się prawdziwym hitem każdej imprezy! ?

Składniki:

  1. 220 g makaron wstążki
  2. kilka szczypt sól
  3. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  4. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  5. 1/2 szklanki parmezan starty
  6. sos Twój ulubiony

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj makaron al dente.

Obrazek

2. Na rozgrzany olej wrzuć makaron i smaż go tak długo, aż będzie miał złocisto-brązowy kolor. (ok. 2 minuty z każdej strony)

Obrazek

3. Usmażony makaron przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posyp go solą, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi i startym parmezanem.

Obrazek

4. Gotowe chipsy podawaj z Twoim ulubionym sosem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Żadne śledzie czy karp. W Chorwacji na świąteczny obiad robią dorsza na biało
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Co się stanie, gdy połkniesz gumę do żucia? Ekspertka wszystko wyjaśnia
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇