PoradyMasło domowej roboty

Masło domowej roboty

Oto przepis na domowej roboty masełko, które przygotowujesz w ciągu 10 minut. Co więcej, biorąc pod uwagę stale rosnące ceny tego produktu na rynku, zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Po prostu idealna kombinacja!

Masło domowej roboty
Pyszności

18.10.2017 | aktual.: 15.04.2021 14:47

Składniki:

  1. 600 g śmietanka 30%
  2. 500 ml woda
Sposób przygotowania:

1. Przelej śmietankę do miski. Mikser powinien pracować ok. 5-10 minut, do momentu, aż masło oddzieli się od maślanki.

Obraz

2. Przy pomocy dużej miski i sitka oddziel masło od maślanki.

Obraz

3. Do miski przelej wodę i zacznij ugniatać w niej masło.

Obraz

4. Powtórz kilka razy, do momentu aż woda w misce będzie czysta.

Obraz

5. Uformuj konkretny kształt i umieść produkt w maselniczce.

Obraz

6. Masło przechowuj w lodówce ok. 10 dni.

Obraz
Wybrane dla Ciebie