Masz czasem ochotę na coś słodkiego i po prostu musisz wrzucić coś na ząb? W takich przypadkach genialnym rozwiązaniem są mega ciastka z czekoladą. Im po prostu nie można odmówić!
Pyszności
15.11.2019 | aktual.: 19.03.2024 09:46
Składniki:
1,5 szkl. dropsy czekoladowe
1 szczypta sól
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
3 łyżki mąka kukurydziana
1 szt. jajko
1 łyżeczka ekstrakt
150 g masło roztopione
2 szkl. mąka
1/2 szkl. cukier
1/2 szkl. brązowy cukier
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz roztopione masło, cukier brązowy i biały. Połącz składniki po czym dodaj do mieszanki: ekstrakt waniliowy, jajko i mąkę kukurydzianą.
2. Nie zapomnij dodać również soli, proszku do pieczenia i mąki.
3. Na końcu dodaj dropsy czekoladowe. Ponownie wymieszaj.
4. Z mieszanki uformuj małe słupki. Podczas wizyty w piekarniku, na pewno opadną i nabiorą okrągłych kształtów. Ciastka powinny piec się przez 20 minut (temp. 165 stopni Celsjusza).