Mięso połączyłam z grzybami i zapiekłam w piekarniku. Pyszna uczta dla całej rodziny
Pyszna karkówka, schab i boczek zapiekane w towarzystwie leśnych grzybów to przepis na niesamowitą ucztę dla całej rodziny. Jest rozgrzewająco, sycąco i bardzo smacznie.
Pieczone mięso z piekarnika w towarzystwie aromatycznego sosu mięsnego to mój sprawdzony patent na uroczysty obiad. Naczynie z parującymi kawałkami schabu z boczkiem i karkówką postawione na stole sprawia, że wszyscy natychmiastowo nabierają apetytu. Całość przygotowuję przed obiadem i wstawiam do pieca na pół godziny przed planowanym serwowaniem, co znacznie ułatwia sprawę. Jest bardzo sycąco, aromatycznie i niesamowicie pysznie.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym wideo
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Mięsna uczta z grzybami z piekarnika. Pyszne i efektowne danie
Mięsna uczta z karkówką, schabem i grzybami
Składniki:
- 60 g masła,
- 300 g borowików,
- 300 g kurek,
- 4 ząbki czosnku,
- 2 gałązki świeżego rozmarynu,
- łyżka pieprzu w ziarnach,
- łyżka soli morskiej,
- 10 plastrów schabu wieprzowego,
- 10 plastrów karkówki wieprzowej,
- 10 plastrów boczku.
Sposób przygotowania:
Krok 1: Na patelni rozgrzewam masło. Wrzucam obrane ząbki czosnku, gałązki świeżego rozmarynu, ziarna pieprzu oraz sól. Chwilę podgrzewam całość i dodaję oczyszczone i pokrojone borowiki oraz kurki.