WAŻNE
TERAZ

Zamknięte lotnisko w Lublinie. "Nieplanowana aktywność wojskowa"

Muszelkowe pulpety

Co powiecie na oryginalny pomysł na obiad, który będzie łączył w sobie same pyszności? :) Jeśli jesteście zainteresowani, koniecznie zapoznajcie się z dzisiejszą recepturą :)

Obrazek
Pyszności

A jeśli chcielibyście ułatwić sobie pracę przy przygotowaniu pulpetów, mamy coś co z pewnością się przyda :) Szczegóły znajdziecie tutaj.

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 200 g pieczarki posiekane
  3. 200 g makaron muszle ugotowany
  4. 2 szczypty sól
  5. 1 łyżka papryka słodka
  6. 400 g łopatka wieprzowa
  7. 1 szt. jajko
  8. 2 łyżki sos sojowy
  9. 50 g bułka tarta
  10. 1 szkl. mąka
  11. 300-400 ml bulion warzywny
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę i przełóż połowę do miseczki. Następnie dodaj pieczarki i dopraw do smaku przy pomocy soli i papryki słodkiej.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą łopatkę wieprzową, wcześniej odłożoną cebulę, sól oraz jajko.

Obrazek

3. Jako kolejne składniki dodaj sos sojowy i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety.

Obrazek

5. Następnie obtocz je w mące i smaż na patelni.

Obrazek

6. Po 5 minutach dodaj bulion warzywny. I po kolejnych 5 minutach dodaj podsmażone pieczarki. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

7. Gotowe pulpety podaj w makaronowych muszlach. Smacznego :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Każda włoska nonna gotuje taki sos. Jeden kęs i przeniesiesz się do Neapolu
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Nie mielone i nie schabowe. Moja rodzina co sobotę zamawia na obiad kotlety majstra
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Polacy jedzą aż miło, a jelita i trzustka cierpią. Najgorsze połączenie na obiad
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik