3 wzmacniacze odporności

Zimą nie trudno o przeziębienie, a nikt z nas przecież nie chce chorować. Stąd też pomysł na 3 wzmacniacze odporności, dzięki którym w naturalny i prosty sposób wspomożesz swój organizm.

Obrazek
Pyszności

Nasze genialne wzmacniacze przygotowaliśmy w Wyciskarce wolnoobrotowej marki Philips.

Składniki:

Syrop z cebuli

  1. 3 szt. cebula
  2. 5 cm świeży imbir
  3. 1/3 szkl. miód

Shot z kurkumy

  1. 2-3 szt. świeża kurkuma
  2. 5 cm świeży imbir
  3. 2 szt. pomarańcze

Napar korzenny

  1. 2 szt. cytryny
  2. 5 cm świeży imbir

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować shot z kurkumy, umieść w wyciskarce: świeżą kurkumę, świeży imbir i pomarańcze.

Obrazek

2. Rozlej do kieliszków i wszystko!

Obrazek

3. Czas na napar korzenny. Do jego przygotowania będziesz potrzebować tylko imbiru i cytryny. Oba składniki umieść w wyciskarce.

Obrazek

4. Po czym łącz w małych porcjach z herbatą.

Obrazek

5. Po raz ostatni użyj wyciskarki. Umieść w niej cebulę i imbir.

Obrazek

6. Następnie przelej do słoika i połącz z miodem. I gotowe!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem