9 nietypowych rzeczy, jakie postanowiono usmażyć w głębokim tłuszczu. O dziwo, mają swoich fanów

Ze smażeniem w głębokim tłuszczu kojarzą się nam głównie frytki i kurczak. Niektórzy jednak nie hamowali swojej wyobraźni, a rezultat im nawet smakował!

Obrazek
Ewa

#1 Smażona tequilla

Ok, przyznam, że sama zastanawiałam się: jak?!
Namoczono po prostu kawałki ciasta (np. biszkoptu) w tequilli i wrzucono na gorący tłuszcz.

Obrazek

#2 Lody

Smażone lody nie są już dla nas niczym szokującym. Jeśli jeszcze nie jadłeś- wypróbuj!

Nasz przepis znajdziesz tutaj.

Obrazek

#3 Arbuz

Tak, dobrze przeczytałeś. Osuszone ręcznikiem papierowym kawałki arbuza (bez skóry) zanurza się w cieście nieco gęstszym niż naleśnikowe i smaży.

Obrazek

#4 Tortellini

Niejeden Włoch chwyciłby się teraz za głowę. Smażone w głębokim tłuszczu pierożki znalazły jednak swoich amatorów.

Obrazek

#5 Awokado

Jeśli w samym awokado jest dla Ciebie za mało tłuszczu- wrzuć je do frytkownicy. Kto bogatemu zabroni (poza kardiologiem)?

Obrazek

#5 Bekon

Zdecydowanie dla miłośników mięsa i chrupiących kąsków.

Obrazek

#6 Sernik

Serowe kuleczki na słodko, w chrupiącej otoczce? To może zadziałać.

Obrazek

#7 Kukurydza

Może gdy latem będziesz zajadał gotowaną kukurydzę przypomnisz sobie o tym pomyśle?

Obrazek

#8 Guma balonowa

Chyba nie potrafię wyobrazić sobie tego smaku...

Obrazek

#9 Lazania

Kawałki gotowej lazanii wrzucone do gorącego tłuszczu? Hmmm... zostanę jednak przy klasycznej wersji.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯