9 nietypowych rzeczy, jakie postanowiono usmażyć w głębokim tłuszczu. O dziwo, mają swoich fanów

Ze smażeniem w głębokim tłuszczu kojarzą się nam głównie frytki i kurczak. Niektórzy jednak nie hamowali swojej wyobraźni, a rezultat im nawet smakował!

Obrazek
Ewa

#1 Smażona tequilla

Ok, przyznam, że sama zastanawiałam się: jak?!
Namoczono po prostu kawałki ciasta (np. biszkoptu) w tequilli i wrzucono na gorący tłuszcz.

Obrazek

#2 Lody

Smażone lody nie są już dla nas niczym szokującym. Jeśli jeszcze nie jadłeś- wypróbuj!

Nasz przepis znajdziesz tutaj.

Obrazek

#3 Arbuz

Tak, dobrze przeczytałeś. Osuszone ręcznikiem papierowym kawałki arbuza (bez skóry) zanurza się w cieście nieco gęstszym niż naleśnikowe i smaży.

Obrazek

#4 Tortellini

Niejeden Włoch chwyciłby się teraz za głowę. Smażone w głębokim tłuszczu pierożki znalazły jednak swoich amatorów.

Obrazek

#5 Awokado

Jeśli w samym awokado jest dla Ciebie za mało tłuszczu- wrzuć je do frytkownicy. Kto bogatemu zabroni (poza kardiologiem)?

Obrazek

#5 Bekon

Zdecydowanie dla miłośników mięsa i chrupiących kąsków.

Obrazek

#6 Sernik

Serowe kuleczki na słodko, w chrupiącej otoczce? To może zadziałać.

Obrazek

#7 Kukurydza

Może gdy latem będziesz zajadał gotowaną kukurydzę przypomnisz sobie o tym pomyśle?

Obrazek

#8 Guma balonowa

Chyba nie potrafię wyobrazić sobie tego smaku...

Obrazek

#9 Lazania

Kawałki gotowej lazanii wrzucone do gorącego tłuszczu? Hmmm... zostanę jednak przy klasycznej wersji.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Syp do kawy zamiast białego cukru. Będzie słodka, ale znacznie zdrowsza
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Wsyp na patelnię, zanim wlejesz olej. Nie będzie pryskać podczas smażenia
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaję 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze