Nocna owsianka o smaku kultowego batonika Snickers to hit. Rano wystarczy ją tylko zjeść

Coś pożywnego, coś słodkiego, coś pysznego... Jeśli szukasz przekąski, która zapewni ci dokładnie takie doznania, musisz poznać ten przepis. Nocna owsianka o smaku Snickersa to prawdziwy hit, a my osobiście nie znamy nawet jednej osoby, której by nie smakowała. 

Nocna owsiankaNocna owsianka - Pyszności; foto: kadr z filmu na kanale Nesja89

Z owsianką kojarzy nam się kleik z dzieciństwa. Niektórzy wspominają go dobrze, inni - średnio. Niezależnie od tego, do której grupy należysz, coś nam mówi, że ten przepis na snickersową owsiankę totalnie zmieni twój pogląd na temat tej potrawy.

O wystrzałowości tej przekąski świadczy kilka rzeczy. Po pierwsze, nocną owsiankę możesz wcinać zarówno jako formę śniadania, jak i deseru. Po drugie, owsianki są naprawdę bardzo zdrowe. Nawet jeśli pozwalamy sobie na dosłodzenie ich różnymi dodatkami. Płatki owsiane są świetnym źródłem błonnika, potasu, wapnia, magnezu i żelaza. Ponadto wykazują właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Istnieją rankingi zdrowych produktów, w których płatki owsiane zajmują naprawdę bardzo wysokie pozycje.

Obrazek
Nocna owsianka - Pyszności; foto: Canva

Przepis na nocną owsiankę o smaku Snickersa pochodzi z E-booka ,,Dieta z Biedronki". Cóż, jak widać, nawet nie trzeba się specjalnie najeździć w poszukiwaniu wszystkich składników. Wszystkie przecież znajdziesz w jednym sklepie. Oto przepis.

Nocna owsianka a'la snickers

Składniki:

            
  • 30 g płatków owsianych górskich
  • 10 g czekolady gorzkiej
  • 1 suszony daktyl
  • 15 g erytrytolu
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 5 g kakao
  • 10 g kremu orzechowego
  • 30 g malin
  • 20 g orzeszków ziemnych
  • 50 ml wody

Sposób przygotowania:

Owsiankę nocną możesz przygotować w słoiku - będzie wyglądała naprawdę efektownie, a przecież jemy też oczami, prawda? Zrób to wieczorem - rano będzie na ciebie czekało pyszne śniadanie.

Do słoika wsyp górskie płatki owsiane. Suszonego daktyla pokrój. Orzeszki ziemne rozdrobnij - możesz je posiekać.

Obrazek
Nocna owsianka - Pyszności; foto: Canva

Teraz zalej płatki owsiane wodą. Dodaj kakao, krem orzechowy, jogurt, orzeszki ziemne, pokrojonego daktyla i erytrytol (jest to rodzaj słodzika, który na ten moment uznawany jest za najzdrowszy możliwy zamiennik dla cukru). Całość wymieszaj, przykryj i odstaw na noc do lodówki.

Po wyjęciu pozostało już tylko dodać do owsianki pokruszoną czekoladę i maliny. Smacznego!

Skoro znasz już ten przepis na nocną owsiankę, rzuć też okiem na nasz nowy przepis na błyskawiczne ciasto z Kinderkami. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇