Pyszności
11.03.2019 17:00, aktual.: 23.09.2020 08:10
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Tym razem chcemy podzielić się z Wami przepisem, który w naszej rodzinie przekazywany jest z pokolenia na pokolenie.
Mowa tu o bigosie pieczarkowym, który stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnego bigosu z kapustą w roli głównej.
Składniki:
- 4 szt. marchewka ugotowana
- 3 szt. korzeń pietruszki ugotowany
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 500 g ogórki kiszone starte
- 150-200 g kiełbasa podwawelska
- 3 szt. cebula starta
- 500 g pieczarki
- 200 g koncentrat pomidorowy
- 3 łyżki mąka pszenna
- 4 łyżki masło
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania: