PrzepisKolacjaPieczarkowy a'la bigos

Pieczarkowy a'la bigos

Pieczarkowy a'la bigos
Pyszności

11.03.2019 17:00, aktual.: 23.09.2020 08:10

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem chcemy podzielić się z Wami przepisem, który w naszej rodzinie przekazywany jest z pokolenia na pokolenie.

Mowa tu o bigosie pieczarkowym, który stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnego bigosu z kapustą w roli głównej.

Składniki:

  1. 4 szt. marchewka ugotowana
  2. 3 szt. korzeń pietruszki ugotowany
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 500 g ogórki kiszone starte
  5. 150-200 g kiełbasa podwawelska
  6. 3 szt. cebula starta
  7. 500 g pieczarki
  8. 200 g koncentrat pomidorowy
  9. 3 łyżki mąka pszenna
  10. 4 łyżki masło
  11. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą ugotowane i starte na tarce marchewkę oraz pietruszkę. Nie zapomnij dodać mąki.

Obraz

2. Na tej samej patelni podsmaż na maśle kiszone ogórki.

Obraz

3. W osobnym garnku połącz kiełbasę, cebulę oraz pieczarki.

Obraz

4. Jako kolejne składniki dodaj przygotowaną wcześniej mieszankę z marchewki i pietruszki, ogórki kiszone, koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także