Pieczeń z korniszonami

Pieczeń z korniszonami to nasze najnowsze odkrycie, które totalnie zawładnęło naszymi sercami. Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy, że raz jej skosztujesz, a już na stałe wprowadzisz ją do swojego menu.

Obrazek
Pyszności

Naszą pieczeń wraz z ziemniakami przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 kg mięso mielone wieprzowe
  2. 1 szt. jajko
  3. 2 łyżki olej
  4. 4-5 ząbki czosnek
  5. 1/3 szkl. świeży majeranek posiekany
  6. 1 łyżka słodka papryka
  7. 1 łyżka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz
  9. 3 łyżki musztarda sarepska
  10. 100 g ogórki korniszone
  11. 1 szt. cebula

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj mięsną mieszankę, łącząc ze sobą: mięso mielone wieprzowe, jajko, czosnek, świeży majeranek, słodką paprykę, sól i pierz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki stwórz na papierze do pieczenia duży prostokąt. Na wierzchu rozsmaruj musztardę sarepską, po czym ułóż ogórki korniszone oraz kawałki cebuli.

Obrazek

3. Teraz zwiń całość w rulon, po czym zabezpiecz pieczeń jeszcze przy pomocy folii aluminiowej. Umieść ją w OvI i piecz przez 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Po tym czasie dodaj do urządzenia ziemniaki, polej je olejem i zapiekaj przez kolejne 40 minut.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Niektórzy dostają ciarki na sam widok. Ja zapiekam je z warzywami i mam prawdziwy rarytas
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Dodaję do surówki z kapusty kiszonej. Ma przyjemniejszy aromat i lepiej się trawi
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Taką kaszę jadali bohaterowie Reymonta. Danie było skromne, ale sycące i pełne smaku
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Prawie nikt nie robi mielonych z tego taniego mięsa. Jest pełne smaku i ma mnóstwo żelaza
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Wielu nawet nie patrzy w stronę tych grzybów. Do sałatek i sosu tatarskiego nie ma lepszych
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Na Wszystkich Świętych zrobię kultowe ciasto z banalnego przepisu. Każdego zachwyci, a nie napracuję się bardzo
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dziadkowie zajadali tę tanią część kurczaka. Młodzi wzdrygają się na samą myśl, a jest świetna na stawy
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Dodaj odrobinę do rosołu pod koniec gotowania. Nabierze głębszego i pełniejszego smaku
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
Zrobiłam tę sałatkę na Wszystkich Świętych w tamtym roku. Goście prawie wyrywali sobie salaterkę z rąk
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
To najzdrowszy deser. Po nim poczujesz luz w pasie, a jelita zaczną pracować jak w zegarku
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Czy odgrzewany makaron jest zdrowy? Wiele osób nie wie, jak zmienia się jego skład drugiego dnia
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu
Pierwszy raz jadłam u cioci na Podkarpaciu. Od tej pory często pojawiają się też w moim domu