WAŻNE
TERAZ

Niespodziewane wyznanie Artura Boruca. "Mała depresja"

Pokazał największego kebaba we Władysławowie. Cena wbija w fotel, ale zawartość jeszcze bardziej

Bloger wybrał się do kultowego "Władka" i pokazał, jak prezentuje się największy kebab na tamtym lokalnym rynku. Okej, jest naprawdę duży, ale czy w parze z rozmiarem idzie też jakość? I co z ceną? Spokojnie, już wszystko zdradzamy.

ObrazekNajwiększy kebab we Władysławowie - Pyszności; foto: Instagram

Mr Kryha to popularny bloger kulinarny, który już kilka razy pokazywał, jak wyglądają w Polsce różne potrawy "naj". Relacjonował więc fanom swoje subiektywne wrażenia z jedzenia największej pizzy w Trójmieście, najdroższego hot-doga nad Bałtykiem, a także najmniejszego burgera w Poznaniu. Tym razem za cel upatrzył sobie kebaba we Władysławowie. Ale nie byle jakiego — oczywiście "naj".

Obrazek
Kebab to popularna wśród młodzieży potrawa - Pyszności; foto: Canva

Można nieco uszczypliwie powiedzieć, że Władysławowo, czyli jedna z najpopularniejszych miejscowości turystycznych nad polskim morzem, to pierwsze miejsce, które powinno mieć szeroką ofertę kebabów. Co roku w sezonie letnim odbywają się tam olbrzymie zloty młodzieży, która upatrzyła sobie kultowego "Władka" jak żadne inne miejsce, mianując go prawdziwym królem imprez plenerowych. A w takich okolicznościach, wiadomo — dobry kebab na pewno się przyda. Czy letni przyjezdni będą usatysfakcjonowani "największym kebabem we Władysławowie"? To właśnie sprawdzał Mr Kryha.

Rozmiar ma znaczenie

Kebab-gigant, o którym opowiedział bloger, jest sprzedawany w niepozornej budce, której hasłem przewodnim jest posiadanie "kraftowego mięsa". To słowo pozytywnie oddziałuje na fanów wschodniej potrawy — bo skoro mięso jest rzemieślnicze, to i jakość kebaba na pewno wzorowa. I według słow Mr Kryhy tak też jest w tym przypadku.

Zakupiony przez blogera "Orion Mega Bułka" to aż 380 gramów mięsa (Kryha wybrał wołowinę), a także poczwórny bekon, ser, cebula zwykła i prażona, sałata lodowa, pomidor i ogórek. Wszystko to umieszczone w — jak sama nazwa wskazuje — gigantycznych rozmiarów bułce z sezamem. Rozmiar bezapelacyjnie robi wrażenie. To prawdziwy kolos wśród kebabów.

Również jakość potrawy nie pozostawia wątpliwości, że ktoś tu zna się na rzeczy. Jak twierdzi Mr Kryha wysoka cena, którą przyszło mu zapłacić za to danie, jest absolutnie usprawiedliwiona. A co to znaczy wysoka? Cóż, tu naprawdę jest "grubo". 39 złotych za kebaba to z całą pewnością jeden z ogólnopolskich rekordów. Według Kryhy było warto. A czy ty byś się skusił na taką kulinarną przygodę? Daj nam znać!

Wybrane dla Ciebie
Podpatrzyłam u gospodyń. Słodkie kartofelki lepsze niż sklepowe praliny
Podpatrzyłam u gospodyń. Słodkie kartofelki lepsze niż sklepowe praliny
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Te ciasteczka są lekkie i puszyste. Nie mają w sobie ani kropli mleka
Te ciasteczka są lekkie i puszyste. Nie mają w sobie ani kropli mleka
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥