Pokazała "najlepsze lody na świecie". Miejsce może niektórych bardzo zaskoczyć

Gdzie zjeść te najlepsze? To pytanie, które zadaje sobie każdy miłośnik mrożonych słodkości. Znana tiktokerka i testerka jedzenia, Aga z kanału @wyzszy_instytut_smaku, ma na to jednoznaczną odpowiedź.

Pokazała "najlepsze lody na świecie". Miejsce może niektórych zaskoczyćPokazała "najlepsze lody na świecie". Miejsce może niektórych zaskoczyć
Źródło zdjęć: © TikTok
Marcin Michałowski

Kiedy tiktokerka ujawniła, gdzie można znaleźć najlepsze lody na świecie, na pewno zaskoczyła wielu internautów. Nie wskazała bowiem ani popularnego miejsca, ani nawet w Warszawie. Okazuje się, że tajemnica niezrównanych smaków lodów kryje się w malowniczej lodziarni "Lody u Suchojada" na Podkarpaciu, w Nisku. Przyjrzyjmy się bliżej, co sprawia, że te lody są tak wyjątkowe i dlaczego warto ich spróbować.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Mini deserki z owocami robię co chwilę. Wszyscy się nimi zajadają

Dlaczego "Lody u Suchojada" są tak wyjątkowe?

"Lody u Suchojada" to miejsce, które przyciąga miłośników lodów od lat. Ta urocza lodziarnia, położona na Podkarpaciu, jest znana z wytwarzania lodów o wyjątkowym smaku, które powstają z naturalnych, świeżych składników. To nie tylko kolejna lodziarnia na rogu ulicy, ale miejsce z historią i tradycją. Założona przez Pawła Suchojada, jest najstarszą lodziarnią w regionie. Mimo że teraz interes lodowy prowadzi już kolejne pokolenie, tj. Paweł Śnieżek, wnuk założyciela, tajemnica smaku pozostaje nieodgadniona.

Co ciekawe, lody te są dostępne tylko od ostatniego weekendu kwietnia do pierwszego weekendu września. Dwa tygodnie przed końcem sezonu przechodzi się na produkcję lodów z maszyny, a nie ręcznie wytwarzaną gałkę. Najlepszy czas na wizytę w lodziarni to godziny przedpołudniowe i wieczorne, szczególnie w ciepłe, słoneczne dni. Warto jednak być przygotowanym na kolejki, zwłaszcza w weekendy, gdyż wtedy "Lody u Suchojada" cieszą się największą popularnością.

"Najlepsze lody na świecie"

Tiktokerka przekonuje, że właśnie w tej lodziarni są najlepsze lody na świecie. A próbowała już ich wiele — w Polsce i poza granicami naszego kraju. Mimo to jej opinia nie zmienia się od lat.

Co roku specjalnie jeździ na Podkarpacie, aby móc skosztować lodów od Suchojada. I chociaż tegoroczny filmik został z nieznanych mi przyczyn usunięty z TikToka, to nadal możemy oglądać relacje Agi z poprzednich wycieczek na "najlepsze lody na świecie".

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości