Pokazała "najlepsze lody na świecie". Miejsce może niektórych bardzo zaskoczyć

Gdzie zjeść te najlepsze? To pytanie, które zadaje sobie każdy miłośnik mrożonych słodkości. Znana tiktokerka i testerka jedzenia, Aga z kanału @wyzszy_instytut_smaku, ma na to jednoznaczną odpowiedź.

Pokazała "najlepsze lody na świecie". Miejsce może niektórych zaskoczyćPokazała "najlepsze lody na świecie". Miejsce może niektórych zaskoczyć
Źródło zdjęć: © TikTok
Marcin Michałowski

Kiedy tiktokerka ujawniła, gdzie można znaleźć najlepsze lody na świecie, na pewno zaskoczyła wielu internautów. Nie wskazała bowiem ani popularnego miejsca, ani nawet w Warszawie. Okazuje się, że tajemnica niezrównanych smaków lodów kryje się w malowniczej lodziarni "Lody u Suchojada" na Podkarpaciu, w Nisku. Przyjrzyjmy się bliżej, co sprawia, że te lody są tak wyjątkowe i dlaczego warto ich spróbować.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Mini deserki z owocami robię co chwilę. Wszyscy się nimi zajadają

Dlaczego "Lody u Suchojada" są tak wyjątkowe?

"Lody u Suchojada" to miejsce, które przyciąga miłośników lodów od lat. Ta urocza lodziarnia, położona na Podkarpaciu, jest znana z wytwarzania lodów o wyjątkowym smaku, które powstają z naturalnych, świeżych składników. To nie tylko kolejna lodziarnia na rogu ulicy, ale miejsce z historią i tradycją. Założona przez Pawła Suchojada, jest najstarszą lodziarnią w regionie. Mimo że teraz interes lodowy prowadzi już kolejne pokolenie, tj. Paweł Śnieżek, wnuk założyciela, tajemnica smaku pozostaje nieodgadniona.

Co ciekawe, lody te są dostępne tylko od ostatniego weekendu kwietnia do pierwszego weekendu września. Dwa tygodnie przed końcem sezonu przechodzi się na produkcję lodów z maszyny, a nie ręcznie wytwarzaną gałkę. Najlepszy czas na wizytę w lodziarni to godziny przedpołudniowe i wieczorne, szczególnie w ciepłe, słoneczne dni. Warto jednak być przygotowanym na kolejki, zwłaszcza w weekendy, gdyż wtedy "Lody u Suchojada" cieszą się największą popularnością.

"Najlepsze lody na świecie"

Tiktokerka przekonuje, że właśnie w tej lodziarni są najlepsze lody na świecie. A próbowała już ich wiele — w Polsce i poza granicami naszego kraju. Mimo to jej opinia nie zmienia się od lat.

Co roku specjalnie jeździ na Podkarpacie, aby móc skosztować lodów od Suchojada. I chociaż tegoroczny filmik został z nieznanych mi przyczyn usunięty z TikToka, to nadal możemy oglądać relacje Agi z poprzednich wycieczek na "najlepsze lody na świecie".

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Domowe kluski ziemniaczane z przepisu mojej babci. Szybkie i zawsze się udają
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Dodaję do flaków. Smakują i pachną dużo lepiej niż tradycyjne
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa
Ani z kapusty, ani z buraków. Sałatkę na ciepło do obiadu robię z innego warzywa