Efektowny przekładaniec z ciasta francuskiego z szynką i szparagami. Przygotujesz go w 30 minut!

Na naszej stronie możesz znaleźć wiele ciekawych receptur na pyszne dania. Wielkim hitem okazał się ostatnio przepis na szparagi w cieście francuskim, dlatego dziś chcę podzielić się z Tobą dokładną instrukcją, jak go przygotować.

Obrazek
Frania

Nie dość, że szparagi są zdrowe, poprawiają pracę mózgu i nasze trawienie, to jeszcze nie tuczą! Co więcej, poniższa receptura sprawi, że podacie szparagi swoim bliskim w naprawdę fajny i oryginalny sposób!

Przygotowanie pysznego dania również nie będzie żadnym problemem, bo to naprawdę "bułka z masłem". Zresztą sama się o tym przekonasz ❤️ Już niebawem ?

Lista potrzebnych składników:

  • ciasto francuskie (arkusz)
  • 9-10 szparag zielonych
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • ser camembert
  • parmezan do posypania

Przepis na szparagi w cieście francuskim:

  1. Połowę ciasta francuskiego podziel na poziome pasy. Pomocna może okazać się tu deska do krojenia.
  2. Na drugiej części ciasta francuskiego ułóż szynkę parmeńską oraz ser camembert.
  3. Wykorzystując surowe szparagi i wcześniej podzielone ciasto francuskie, przygotuj plecionkę.
  4. Gotową szachownicę z zielonymi szparagi wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Zanim podasz gotowe danie swoim bliskim, posyp je startym parmezanem. Smacznego!

I już masz przepis na szparagi w cieście francuskim, który z pewnością zachwyci Twoich bliskich! Po prostu palce lizać ?

Wybrane dla Ciebie
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Przed laty wypiekano chlebki zaduszne i zanoszono na cmentarz. Zaskakujące, co tam z nimi robiono
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przygotowywać parówki. Wtedy nie popękają i będą mięciutkie
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Tylko tyle można trzymać mięso w zamrażarce. Wiele osób wciąż o tym zapomina
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Nie dolewaj oleju do kiszonej kapusty. Często tak robiłam, ale babcia udowodniła, że to błąd
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Jesienią i zimą piekę czeskie ciasto. To szybki przepis, który za każdym razem zachwyca moich gości
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Zapytałam ChatGPT, co lepsze: cynamonki po babcinemu czy z Thermomixa
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy trzeba płacić za rozbity słoik w sklepie? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Na Wszystkich Świętych robię tę szybką sałatkę. Znika ze stołu w mgnieniu oka, bo jest tak pyszna
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Do obiadu na Wszystkich Świętych zrobię tę surówkę. Ostatnio była największym hitem
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Wygląda przerażająco. Ale jest tak pyszna, delikatna i pełna białka, że łosoś i dorsz nie mają szans
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Dodaj odrobinę do mięsnej masy. Pasztet po upieczeniu będzie wilgotny i smaczny
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm
Wiele osób je takie jajka. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wpływają na organizm