Efektowny przekładaniec z ciasta francuskiego z szynką i szparagami. Przygotujesz go w 30 minut!
Na naszej stronie możesz znaleźć wiele ciekawych receptur na pyszne dania. Wielkim hitem okazał się ostatnio przepis na szparagi w cieście francuskim, dlatego dziś chcę podzielić się z Tobą dokładną instrukcją, jak go przygotować.
Nie dość, że szparagi są zdrowe, poprawiają pracę mózgu i nasze trawienie, to jeszcze nie tuczą! Co więcej, poniższa receptura sprawi, że podacie szparagi swoim bliskim w naprawdę fajny i oryginalny sposób!
Przygotowanie pysznego dania również nie będzie żadnym problemem, bo to naprawdę "bułka z masłem". Zresztą sama się o tym przekonasz ❤️ Już niebawem ?
Lista potrzebnych składników:
- ciasto francuskie (arkusz)
- 9-10 szparag zielonych
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- ser camembert
- parmezan do posypania
Przepis na szparagi w cieście francuskim:
- Połowę ciasta francuskiego podziel na poziome pasy. Pomocna może okazać się tu deska do krojenia.
- Na drugiej części ciasta francuskiego ułóż szynkę parmeńską oraz ser camembert.
- Wykorzystując surowe szparagi i wcześniej podzielone ciasto francuskie, przygotuj plecionkę.
- Gotową szachownicę z zielonymi szparagi wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Zanim podasz gotowe danie swoim bliskim, posyp je startym parmezanem. Smacznego!