7 najlepszych przepisów na przetwory. Nie może ich zabraknąć w Twojej spiżarni!

Każdy z nas ma swoje sprawdzone przepisy na przetwory. Początek jesieni to idealny czas na zawekowanie smaków lata!

Obrazek
Ewa

#1 Marynowane pomidorki

Małe, koktajlowe pomidorki i ostre papryczki to połączenie idealne. Będą świetną przekąską na chłodne wieczory!

Obrazek

#2 Czerwone buraczki

Kto nie kocha buraków? To prawdziwa bomba witamin i zdrowia. No i przede wszystkim super smaczny dodatek do obiadu!

Obrazek

#3 Dynia ze słoika

Dynia coraz częściej gości w naszych domach, nie tylko jako zupa krem. Zamknij ją w słoiku w przepysznej marynacie!

Obrazek

#4 Kiszone ogórki

Chociaż tyle ile osób, tyle przepisów na ogórki, to my w szczególności polecamy przepis Karola Okrasy. Na samą myśl cieknie ślinka!

Obrazek

#5 Marynowana cebula

Idealna przekąska na imprezę i nietypowy dodatek w Twojej kuchni. Marynowana czerwona cebula to must have tej zimy!

Obrazek

#6 Dżem z papryczek chilli

Idealny do deski serów! Smak, którym zachwycisz swoich gości!

Obrazek

#7 Ogórki w marynacie meksykańskiej na ostro

Wyrazisty smak i chrupiące warzywa- czego chcieć więcej?

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach