Babeczki z kremem czekoladowym

Babeczki z kremem czekoladowym totalnie zawróciły nam w głowach 😍  Nie tylko świetnie smakują, ale są też mega proste w przygotowaniu. Takie przepisy zawsze warto mieć pod ręką ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 160 ml mleko
  2. 160 g cukier
  3. 115 ml olej
  4. 2 szt. jajka duże
  5. 240 g mąka pszenna
  6. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  7. 2/3 szkl. krem czekoladowy

Sposób przygotowania:

1. Połącz ze sobą mąkę i proszek do pieczenia.

Obrazek

2. W drugiej misce połącz "mokre" składniki, a mianowicie: jajka, cukier i olej.

Obrazek

3. Po chwili zacznij dodać stopniowo mąkę i mleko.

Obrazek

4. Przełóż mieszankę do foremek. Teraz dodaj po łyżce kremu czekoladowego i za pomocą łyżeczki zrób "wir" na środku babeczki. Tak przygotowane babeczki wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska