Jeśli kochacie słodkości tak samo jak my, dzisiejsza propozycja na pewno przypadnie Wam do gustu. Oto pyszna brzoskwiniowo-orzechowa fantazja, której nie sposób odmówić.
Pyszności
Składniki:
1 szt. biszkopt
500 g śmietanka 30%
1/2 szkl. cukier puder
180 g serek mascarpone
18 g śmietan-fix
150 g konfitura z moreli
800 g brzoskwinie pokrojone w kostkę
200 g orzechy posiekane
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj ciasto na biszkopt i upiecz je w piekarniku. Następnie pozostaw do ostygnięcia. W mikserze połącz ze sobą śmietankę 30%, cukier puder, mascarpone i śmietan-fix.
2. Biszkopt podziel na 2 części. Na spodzie rozprowadź warstwę konfitury z moreli. Następnie utwórz warstwę z wcześniej przygotowanego kremu.
3. Na wierzchu posyp pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
4. Ułóż kolejną warstwę ciasta. I rozprowadź na nim dokładnie resztę masy.
5. Wierzch ciasta posyp pokrojonymi orzechami i brzoskwiniami.