Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bułeczek drożdżowych z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 450 g wołowina zmielona
  3. przyprawa meksykańska
  4. 300 g sos pomidorowy
  5. ciasto drożdżowe
  6. 1 szczypta mąka
  7. ser żółty pokrojony w laski
  8. 4 łyżki masło roztopione
  9. 1 garść natka pietruszki posiekana
  10. 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso i rozdrobnij je. Kiedy mięso będzie dosmażone, odlej z patelni tłuszcz i posyp mięso przyprawą meksykańską. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Ponownie wymieszaj.

Obrazek

2. Posyp ciasto drożdżowe mąką i rozwałkuj je. Powycinaj z niego średniej wielkości kwadraty.

Obrazek

3. Do każdego kwadratu nałóż przygotowany farsz i laskę żółtego sera. Zawiń ciasto tak, aby nadzienie było dobrze zamknięte. Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Obrazek

4. W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło, pietruszkę i czosnek, a następnie nasmaruj tą mieszanką wierzch bułeczek. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 10 minut.

Obrazek

5. Po 10 minutach wyjmij gotowe bułeczki z piekarnika.

Obrazek
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom