PrzepisPrzekąskiBułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką

Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie bułeczek drożdżowych z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką.

Bułeczki drożdżowe z mięsem mielonym, żółtym serem, czosnkiem i pietruszką
Pyszności

02.01.2017 | aktual.: 10.10.2017 14:05

Składniki:

  1. 1 łyżka olej
  2. 450 g wołowina zmielona
  3. przyprawa meksykańska
  4. 300 g sos pomidorowy
  5. ciasto drożdżowe
  6. 1 szczypta mąka
  7. ser żółty pokrojony w laski
  8. 4 łyżki masło roztopione
  9. 1 garść natka pietruszki posiekana
  10. 3 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso i rozdrobnij je. Kiedy mięso będzie dosmażone, odlej z patelni tłuszcz i posyp mięso przyprawą meksykańską. Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj sos pomidorowy. Ponownie wymieszaj.

Obraz

2. Posyp ciasto drożdżowe mąką i rozwałkuj je. Powycinaj z niego średniej wielkości kwadraty.

Obraz

3. Do każdego kwadratu nałóż przygotowany farsz i laskę żółtego sera. Zawiń ciasto tak, aby nadzienie było dobrze zamknięte. Ułóż bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Obraz

4. W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło, pietruszkę i czosnek, a następnie nasmaruj tą mieszanką wierzch bułeczek. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni C. Piecz przez 10 minut.

Obraz

5. Po 10 minutach wyjmij gotowe bułeczki z piekarnika.

Obraz
6. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie