Ciastka z brzoskwiniami z ciasta francuskiego

Już za chwilę przekonasz się, że wystarczą cztery składniki, aby przygotować genialne ciastka z brzoskwiniami. Szybki, prosty i przede wszystkim smaczny przepis ❤️

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko roztrzepane
  3. 4 szt. brzoskwinie
  4. 8 łyżeczek dżem brzoskwiniowy
  5. świeża mięta do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Podziel brzoskwinie w cienkie plastry i odłóż je na bok.

Obrazek

2. Następnie podziel arkusz ciasta francuskiego na 8 części.

Obrazek

3. Na środku każdego kawałka umieść po łyżeczce dżemu brzoskwiniowego i wcześniej przygotowane brzoskwinie.

Obrazek

4. Dookoła rozprowadź roztrzepane jajko. Teraz wstaw ciastka do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe ciastka udekoruj miętą. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Hamuje apetyt na słodkie. Warto mieć w kuchni oryginalną
Hamuje apetyt na słodkie. Warto mieć w kuchni oryginalną
Czy można jeść jajka po terminie? Oto co może się stać
Czy można jeść jajka po terminie? Oto co może się stać
Ewa Wachowicz dodaje do rosołu. Podbija smak bardziej niż maggi
Ewa Wachowicz dodaje do rosołu. Podbija smak bardziej niż maggi
Możesz nie wiedzieć, jaki skarb masz w ogrodzie. "Kaukaski szafran"
Możesz nie wiedzieć, jaki skarb masz w ogrodzie. "Kaukaski szafran"
Najzdrowszy jesienny owoc już jest w sklepach. Podkręca libido, wspiera serce i mózg
Najzdrowszy jesienny owoc już jest w sklepach. Podkręca libido, wspiera serce i mózg
Porównał kwaśnicę ze Szczawnicy i Zakopanego. Po pierwszej łyżce wydał werdykt
Porównał kwaśnicę ze Szczawnicy i Zakopanego. Po pierwszej łyżce wydał werdykt
Ewa Wachowicz sięgnęła po przepis z PRL-u. Podmieniła 1 kluczowy składnik i wyszło pysznie
Ewa Wachowicz sięgnęła po przepis z PRL-u. Podmieniła 1 kluczowy składnik i wyszło pysznie
Ciocia spod Lublina co roku gotuje gar na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa jak żadna inna zupa
Ciocia spod Lublina co roku gotuje gar na Wszystkich Świętych. Rozgrzewa jak żadna inna zupa
Odkąd spróbowałem kotletów galicyjskich, nie robię już mielonych. Soczyste jak żadne inne
Odkąd spróbowałem kotletów galicyjskich, nie robię już mielonych. Soczyste jak żadne inne
Zupę pomidorową gotuję po meksykańsku. Rozgrzewa tak, że zakręcam kaloryfery
Zupę pomidorową gotuję po meksykańsku. Rozgrzewa tak, że zakręcam kaloryfery
Kurczak, makaron i coś jeszcze. To danie pokochasz od pierwszego kęsa
Kurczak, makaron i coś jeszcze. To danie pokochasz od pierwszego kęsa
Dodaj do pieczarek i zapiecz. Pierwsze znikną ze stołu
Dodaj do pieczarek i zapiecz. Pierwsze znikną ze stołu