Czekoladowe pierogi z różowym farszem

Dziś przychodzimy z przepisem na pyszne i oryginalne pierogi, w których zakochacie się od pierwszego kęsa ❤ Skąd to wiemy? Sami to przeżyliśmy i nie wyobrażamy sobie choćby jednego tygodnia bez tych małych pyszności ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g biały ser
  2. 5 łyżek cukier puder
  3. 1 opakowanie maliny
  4. 3 szkl. mąka
  5. 4 łyżki kakao
  6. 1 szczypta sól
  7. 50 g masło
  8. 250 ml woda ciepła
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ser i cukier puder. Po chwili dodaj maliny i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

2. Do miski z przesianą mąką dodaj kakao, sól, masło i ciepłą wodę. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i uformuj z nich ciasto.

Obrazek

3. Rozwałkuj ciasto na blacie i wytnij koła.

Obrazek

4. Następnie nafaszeruj wcześniej przygotowanym farszem i utwórz z ciasta pierogi.

Obrazek

5. Gotuj pierogi w gorącej wodzie. Przed podaniem możesz posypać je cukrem pudrem. I to wszystko :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku