Jajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Tak dokładnie było w naszym przypadku!

ObrazekJajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą
Pyszności

Pyszną tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 1 arkusz ciasto francuskie
  2. 3 szt. jajka
  3. 1/3 szkl. śmietana 22%
  4. 1/2 szkl. żółty ser
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1 łyżeczka pieprz
  7. 7 szt. pomidorki koktajlowe
  8. 7 szt. mini mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Przełóż ciasto francuskie do formy i zrób nakłucia przy pomocy widelca. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

2. Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: jajka, śmietanę, żółty ser, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Obetnij kocówki pomidorków koktajlowych. Następnie wydrąż ich zawartość.

Obrazek

4. Przelej jajeczną mieszankę do podpieczonej tarty.

Obrazek

5. Następnie ułóż wydrążone pomidorki, a w powstałych otworach umieść mozzarellę. Ponownie wstaw do Ovi, tym razem na 10 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości