Kakaowe pankejki

Kakaowe pankejki to szybki, smaczny i sprawdzony pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz. Tego nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Ciasto na pyszne pankejki przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 1,5 szkl. mleko migdałowe
  2. 1,5 szkl. mąka
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 2 łyżki olej
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 3 łyżki kakao
  7. 1-2 szt. jajko
  8. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. pianki marshmallow do dekoracji
  10. polewa czekoladowa do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe, kakao, brązowy cukier, mąkę...

Obrazek

2. ...proszek do pieczenia, jajko, olej oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki stwórz na rozgrzanej patelni pankejki. Następnie smaż po kilka minut na każdej ze stron.

Obrazek

4. Z gotowych naleśników zrób wieżę. Następnie polej ją polewą czekoladową i posyp piankami. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
Te krokiety smakują mi bardziej niż z kapustą. Leśny farsz bije inne na głowę
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
W Poznaniu robią kompot z korbola na zimę. Najlepszy jest po 3 miesiącach
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Dolej do zupy dyniowej. Mocno podkręci jej smak i nie będzie mdła
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Bułgarzy jedzą na śniadanie. Podobną breję robiło się w PRL-u
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Najlepszy przepis na kopytka. Dzięki odpowiedniej proporcji składników wychodzą mięciutkie jak gąbeczka
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Dodaj 1 łyżkę, aby się nie sklejały. Zobaczyłam, jak robią to w restauracji
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Koleżanka z Włoch zrobiła peperonatę. Tak aromatycznego gulaszu dawno nie jadłam
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Takich grzybów nie susz pod żadnym pozorem. Mogą zamienić się w truciznę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Smakuje jak w szkolnej stołówce. Znajoma kucharka zdradziła, jak gotowało się pomidorówkę
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Za każdym razem dodaję do kotletów mielonych. Wychodzą mięciutkie i soczyste jak w mlecznym barze
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Teściowa zawsze trzyma się tej zasady, jak robi skwarki. Podaje do pierogów lub na smalec
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo
Ani ziemniak, ani batat. Na zdrowe i chrupiące frytki sprawdzi się inne warzywo