Kakaowe pankejki

Kakaowe pankejki to szybki, smaczny i sprawdzony pomysł na śniadanie dla całej rodziny. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz. Tego nie możesz przegapić!

Obrazek
Pyszności

Ciasto na pyszne pankejki przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 1,5 szkl. mleko migdałowe
  2. 1,5 szkl. mąka
  3. 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  4. 2 łyżki olej
  5. 1/3 szkl. cukier
  6. 3 łyżki kakao
  7. 1-2 szt. jajko
  8. 1,5 łyżeczki ekstrakt waniliowy
  9. pianki marshmallow do dekoracji
  10. polewa czekoladowa do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: mleko migdałowe, kakao, brązowy cukier, mąkę...

Obrazek

2. ...proszek do pieczenia, jajko, olej oraz ekstrakt waniliowy.

Obrazek

3. Z powstałej mieszanki stwórz na rozgrzanej patelni pankejki. Następnie smaż po kilka minut na każdej ze stron.

Obrazek

4. Z gotowych naleśników zrób wieżę. Następnie polej ją polewą czekoladową i posyp piankami. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Do ciasta dorzucam kiełbasę i smażę placki. O ziemniaczane nikt nawet nie zapyta
Do ciasta dorzucam kiełbasę i smażę placki. O ziemniaczane nikt nawet nie zapyta
Dodaję 2 sztuki do kawy. Zyskuje świąteczny charakter, a ja mam więcej energii
Dodaję 2 sztuki do kawy. Zyskuje świąteczny charakter, a ja mam więcej energii
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥