Koktajle owocowe z alkoholem

Tym razem przychodzimy do Was z przepisem, który przyda się zwłaszcza podczas spotkań z przyjaciółmi. Pyszne koktajle owocowe z alkoholem staną się prawdziwym hitem tego lata. Nie możecie tego przegapić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. banan
  2. 2 łyżki masło orzechowe
  3. bita śmietana do dekoracji
  4. 60 ml rum
  5. 2 szkl. lody czekoladowe
  6. 1,5 szkl. truskawki
  7. 60 ml brandy
  8. 2 szkl. lody truskawkowe
  9. 1,5 szkl. brzoskwinie
  10. 60 ml bourbon
  11. 2 szkl. lody waniliowie
Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą pokrojonego w plastry banana, masło orzechowe, rum oraz lody czekoladowe. Powstały shake przelej do szklanki i ciesz się jego niesamowitym smakiem.

Obrazek

2. Aby przygotować koktajl truskawkowy, do blendera wrzuć truskawki, brandy i lody truskawkowe. Podobnie jak w pierwszym przypadku wszystkie składniki zblenduj i przelej do szklanki.

Obrazek

3. Podobna receptura tyczy się koktajlu brzoskwiniowego. Aby go przygotować, potrzebujesz: brzoskwinie, bourbon oraz lody waniliowe.

Obrazek

4. Każdy z koktajli udekoruj przy pomocy bitej śmietany. I to wszystko!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku