Koktajle z zielonym Red Bullem

Dziś przychodzimy z przepisami na dwa smaczne, a zarazem fajnie wyglądające koktajle. Są to nasze inspiracje, w których wykorzystaliśmy Red Bulla Kiwi Edition.

Obrazek
Pyszności

Wy również możecie przygotować autorskie drinki z tym składnikiem. Co więcej, mają one szanse wygrać w naszym konkursie, w którym możecie zgarnąć nawet 2100 zł. Szczegóły odnośnie konkursu znajdziecie tutaj.

Mamy nadzieję, że nasze koktajle staną się Waszą inspiracją i również dołączycie do naszej akcji. Naprawdę warto!

Składniki:

Red Bullowe Mojito

  1. 1/2 szt. limonka
  2. 1 łyżeczka cukier brązowy
  3. 1 garść mięta świeża
  4. 1 garść lód
  5. 1 puszka Red Bull Kiwi Edition

Red Bullowa Błękitna Laguna

  1. 1 puszka Red Bull Kiwi Edition
  2. 20 ml syrop blue curaçao
  3. 1 szt. cytryna
  4. 1 garść lód
Sposób przygotowania:

1. Podziel limonkę na ćwiartki.

Obrazek

2. Następnie przesyp łyżkę brązowego cukru do szklanki. Dodaj garść świeżej mięty oraz ćwiartki limonki. Przy pomocy muddlera ugnieć wszystkie składniki.

Obrazek

3. Dodaj lód i puszkę Red Bulla Kiwi Edition.

Obrazek

4. Dodaj rurkę i koktajl jest już gotowy.

Obrazek

5. Podziel cytrynę na pół. Z połowy wyciśnij sok, a drugą część podziel na plasterki.

Obrazek

6. Przelej do shakera puszkę Red Bulla Kiwi Edition, syrop blue curaçao oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obrazek

7. Do szklanki wsyp lód. Następnie przelej przygotowaną mieszankę i dodaj rurkę. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Zielony sos jest jednym z moich ulubionych. Idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Doprawiam ziarenkami, które są dobre na stres. Risotto pachnie jak sernik baskijski
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo
Nigdy nie jadłem tak pysznych oponek. Ten przepis z bananami to istne szaleństwo