Kulkowa pizza

Dziś przychodzimy z wyjątkową propozycją na pyszną i kolorową pizzę. Temu połączeniu nie możecie powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g mięso wołowe
  2. 1 szt. spód na pizzę
  3. 20 g cheddar
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1-2 łyżeczki czerwone pesto
  8. 50 g mozzarella
  9. 1/4 szt. zielona papryka
  10. 1/4 szt. czerwona papryka
  11. 1/4 szt. żółta papryka
  12. 1/4 szt. cebula czerwona
Sposób przygotowania:

1. Z mięsa wołowego stwórz małe kulki. Następnie ułóż je w brzegach spodu na pizzę. Pomiędzy ułożonymi kawałkami mięsa, naciągnij kawałki spodu do środka (tak jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

2. Mięso wołowe posyp solą i pieprzem.

Obrazek

3. Na środku rozprowadź czerwone pesto. Kolejną warstwę stwórz z mozzarelli.

Obrazek

4. Jako kolejne składniki dodaj: zieloną, czerwoną i żółtą paprykę oraz czerwoną cebulę.

Obrazek

5. Następnie dodaj kawałki cheddara.

Obrazek

6. Całą pizzę posyp oregano i wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Pierwszy raz jadłam w niemieckiej karczmie. Teraz placki z kapusty robię sama
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Polska stewardesa pokazała, co kupuje w Biedronce i zabiera do Dubaju. "Zawsze polecam załodze"
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
Ścieram na tarce i dodaję do purée ziemniaczanego. Po zapieczeniu smakuje bosko
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
W PRL-u często robiono na deser. Szybka wersja nie wymaga pieczenia
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Ta kiełbasa wygląda niepozornie. Niektórych mdli na samą myśl
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Koreańczyk skusił się na polskie kartacze. Jego słowa bawią do łez
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Wrzucam garść liści do blendera. W mig mam zdrową i pyszną pastę
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Do sałatki robię nietypowy dressing. Goście się dziwią, a później proszą o więcej
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Uczestniczka "MasterChefa" usmażyła papugorybę. Klima wyczuł to już po pierwszym kęsie
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Dorzucam do risotto. Niejeden Włoch zapłacze na sam widok
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Domowa wędlina ze schabu nie ma sobie równych. Wychodzi soczysta dzięki prostej metodzie
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników
Ekspresowa przekąska z ciasta francuskiego. Zrobisz z 3 składników