Kulkowa pizza

Dziś przychodzimy z wyjątkową propozycją na pyszną i kolorową pizzę. Temu połączeniu nie możecie powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 300 g mięso wołowe
  2. 1 szt. spód na pizzę
  3. 20 g cheddar
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 1-2 łyżeczki czerwone pesto
  8. 50 g mozzarella
  9. 1/4 szt. zielona papryka
  10. 1/4 szt. czerwona papryka
  11. 1/4 szt. żółta papryka
  12. 1/4 szt. cebula czerwona
Sposób przygotowania:

1. Z mięsa wołowego stwórz małe kulki. Następnie ułóż je w brzegach spodu na pizzę. Pomiędzy ułożonymi kawałkami mięsa, naciągnij kawałki spodu do środka (tak jak na zdjęciu poniżej).

Obrazek

2. Mięso wołowe posyp solą i pieprzem.

Obrazek

3. Na środku rozprowadź czerwone pesto. Kolejną warstwę stwórz z mozzarelli.

Obrazek

4. Jako kolejne składniki dodaj: zieloną, czerwoną i żółtą paprykę oraz czerwoną cebulę.

Obrazek

5. Następnie dodaj kawałki cheddara.

Obrazek

6. Całą pizzę posyp oregano i wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie