PrzepisPrzekąskiNadziewane pomidory w cieście

Nadziewane pomidory w cieście

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie nadziewanych pomidorów w cieście. Doskonale sprawdzą się jako przystawka lub przekąska.

Nadziewane pomidory w cieście
Pyszności

28.01.2017 | aktual.: 01.06.2017 10:29

Składniki:

  1. 3-4 szt. pomidory
  2. 350 g spód do pizzy
  3. plastry szynka pokrojona w kostkę
  4. 1 opak. mozzarella w zalewie
  5. 3 łyżki oliwa z oliwek
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. oregano
Sposób przygotowania:

1. Umyj pomidory, osusz je i odetnij ich górne części. Następnie za pomocą małej łyżeczki wydrąż środek każdego z nich.

Obraz

2. Z gotowego spodu do pizzy wytnij okręgi, które będą większe niż pomidory.

Obraz

3. Każdego pomidora zawiń w ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu.

Obraz

4. Do każdego pomidora nałóż pokrojoną szynkę.

Obraz

5. Zmiksuj ze sobą mozzarellę, oliwę z oliwek, sól i pieprz.

Obraz

6. Do każdego pomidora nałóż przygotowany farsz, a następnie każdego z nich posyp z wierzchu oregano. Włóż pomidory do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 25 minut.

Obraz

7. Po 25 minutach wyjmij pomidory z piekarnika i przełóż je na talerz.

Obraz
8. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie