Pomidory zapiekane z serem

Ta przekąska przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Tym razem w głównej roli wystąpi pomidor, którego zapiekliśmy z parmezanem. W łatwy i szybki sposób uzyskaliśmy genialne danie, któremu wręcz nie sposób odmówić. Naprawdę same pyszności.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 szt. pomidory
  2. 1 szkl. parmezan
  3. 3 łyżki oregano
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 3 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:

1. Pomidory przekrój na pół.

Obrazek
Połówki pomidorów - Pyszności

2. Warzywa ułóż na papierze do pieczenia i każdą połówkę posyp parmezanem.

Obrazek

3. Następnie dopraw je przy pomocy przypraw: soli, pieprzu oraz oregano.

Obrazek

4. Warzywa skropl przy pomocy oliwy z oliwek.

Obrazek

5. Piecz je przez 15 minut w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek
6. I to wszystko!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej