Smaczny i prosty obiad tylko u nas. I to wszystko w jednym naczyniu! Tego nie możecie przegapić ?
Pyszności
11.10.2018 | aktual.: 12.10.2018 09:19
Składniki:
4 szt podudzia z kurczaka
400 g ryż brązowy
200 g pieczarki
1 l bulion warzywny
1 szt seler naciowy
1 łyżeczka cebula suszona
1 łyżeczka słodka papryka
2 łyżeczki sól
2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą podudzia z kurczaka, łyżeczkę soli i pieprzu, cebulę suszoną oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.
2. W formie do pieczenia umieść pieczarki, seler naciowy oraz brązowy ryż. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Na wierzchu ułóż podudzia z kurczaka.
4. Dodaj bulion warzywny. I wstaw do piekarnika na godzinę, temp. 170 stopni Celsjusza (pod przykryciem). Następnie piecz jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.