Ziemniaczane przekąski z salami

Ziemniaczane przekąski z salami to genialna receptura, którą warto mieć zawsze pod ręką. Dzięki niej przygotujesz oryginalne przystawki, które zachwycą wszystkich gości!

Obrazek
Pyszności

Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g ziemniaki
  2. 150 g ser cheddar
  3. 1 łyżka suszone oregano
  4. 1 łyżeczka słodka papryka
  5. 1-2 ząbki czosnek
  6. 3 łyżki olej roślinny
  7. 1,5 łyżeczki sól
  8. 12 szt. mini salami plastry
  9. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przy pomocy Zoodlera nadaj ciekawy kształt obranym ziemniakom.

Obrazek

2. Teraz połącz je w dużej misce z cheddarem, oregano, solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem oraz olejem roślinnym. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Umieść ziemniaczaną mieszankę w formie na muffiny.

Obrazek

4. Na wierzchu umieść plastry salami. Teraz wstaw do piekarnika na 25-30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser