Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach
Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach to nasza najnowsza miłość. To nowa wersja spaghetti, która smakuje obłędnie!
Makaron z batatów przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.
Składniki:
Pozostałe składniki
- 2 szt. bataty
- 200 g ser mozzarella tarty
Pulpety
- 400 g mielone mięso z indyka
- 1/3 szkl. ser parmezan tarty
- 1 szt. jajko
- 1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2-3 łyżki oliwa z oliwek
Sos
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 1 łyżeczka sól
- 500 g passata pomidorowa
- 1 łyżka suszona cebula
Sposób przygotowania: