PrzepisDania głównePulpety z indyka na zoodlowanych batatach

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach
Pyszności

23.01.2021 17:00, aktual.: 25.01.2021 14:27

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pulpety z indyka na zoodlowanych batatach to nasza najnowsza miłość. To nowa wersja spaghetti, która smakuje obłędnie!

Makaron z batatów przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. bataty
  2. 200 g ser mozzarella tarty

Pulpety

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1/3 szkl. ser parmezan tarty
  3. 1 szt. jajko
  4. 1/4 szkl. natka pietruszki posiekana
  5. 1/3 szkl. bułka tarta
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 2-3 łyżki oliwa z oliwek

Sos

  1. 1 łyżeczka suszony czosnek
  2. 1 łyżka zioła prowansalskie
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 500 g passata pomidorowa
  5. 1 łyżka suszona cebula

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, parmezan, bułkę tartą, natkę pietruszki, jajko, oliwę z oliwek, sól i pieprz.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki zrób pulpety.

Obraz

3. Następnie podsmaż je na patelni, po czym połącz z sosem pomidorowym. Nie zapomnij także o przyprawach: suszonej cebuli, czosnku, soli i ziołach prowansalskich.

Obraz

4. Przy pomocy zoodlera przygotuj makaron z batatów.

Obraz

5. Zoodlowane bataty przełóż do formy do pieczenia, po czym polej je oliwą z oliwek i dopraw przy pomocy soli. Na wierzchu rozprowadź mieszankę z patelni.

Obraz

6. Pulpety posyp mozzarellą, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Gotowe danie posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także