Puszysty sernik

Czy sernik może być fitowy? Oczywiście, że tak, a oto niezbity dowód ? Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Spód ciasta

  1. 60 g mąka kokosowa
  2. 50 g mąka ryżowa
  3. 50 g ksylitol
  4. 70 g masło
  5. 1 szt. jajko
  6. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona

Masa serowa

  1. 1 szkl. mleczko kokosowe
  2. 40 g ksylitol
  3. 700 g chudy twaróg
  4. 3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
  5. 45 g budyń waniiliowy bez glutenu
  6. 110 g wiórka kokosowe

Dodatki

  1. 40 g płatki migdałów

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu na ciasto. W tym celu połącz ze sobą masło. ksylitol. Następnie dodaj mąkę ryżową i kokosową, sodę oczyszczoną oraz jajko.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki uformuj spód na ciasto i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Czas przygotować masę sernikową. Aby to zrobić, połącz ze sobą: chudy twaróg, żółtka, wiórka kokosowe, ksylitol, budyń waniliowy i mleczko kokosowe.

Obrazek

4. Na samym końcu dodaj ubite białka.

Obrazek

5. Masę umieść na podpieczonym spodzie. Na wierzchu rozsyp migdały. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Do dżemu z dyni i pomarańczy dodaję ekstra składnik. Doskonale podbija smak
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Są słodkie i kaloryczne. Więc dlaczego dietetycy tak bardzo polecają te słodycze?
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Lubisz kruszonkę? Twierdząca odpowiedź pokieruje cię prosto do kolekcji Rozkosznego
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Dodaj do ciasta na kopytka. Będą miękkie i delikatne, ale nie rozpadną się
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Włoskie tiramisu czy polski sernik? Teraz nie musisz wybierać
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Mielę, doprawiam i smażę jak kotlety. To mój sposób na tani obiad
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Farsz w gołąbkach jest twardy i zbity? Oto co jest tego powodem
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Złoto we Francji dla polskich serów. O sekretach tych najlepszych mówi juror z Polski
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Ten rosół piją największe gwiazdy, by zachować młodość. Efekt już przy 1 filiżance dziennie
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
Kaszubi nazywają je "biednym ciastem". Zrobisz je z tanich i prostych składników
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
"Wszystko, co zarobiłem, przejadłem i przepiłem". Tak Robert Makłowicz został krytykiem kulinarnym
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne
Klopsiki w tym sosie to niebo w gębie. Są aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne