PrzepisFitPuszysty sernik

Puszysty sernik

Czy sernik może być fitowy? Oczywiście, że tak, a oto niezbity dowód ? Po prostu palce lizać ?

Puszysty sernik
Pyszności

19.01.2019 | aktual.: 19.01.2019 16:35

Składniki:

Spód ciasta

  1. 60 g mąka kokosowa
  2. 50 g mąka ryżowa
  3. 50 g ksylitol
  4. 70 g masło
  5. 1 szt. jajko
  6. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona

Masa serowa

  1. 1 szkl. mleczko kokosowe
  2. 40 g ksylitol
  3. 700 g chudy twaróg
  4. 3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
  5. 45 g budyń waniiliowy bez glutenu
  6. 110 g wiórka kokosowe

Dodatki

  1. 40 g płatki migdałów

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu na ciasto. W tym celu połącz ze sobą masło. ksylitol. Następnie dodaj mąkę ryżową i kokosową, sodę oczyszczoną oraz jajko.

Obraz

2. Z powstałej mieszanki uformuj spód na ciasto i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Czas przygotować masę sernikową. Aby to zrobić, połącz ze sobą: chudy twaróg, żółtka, wiórka kokosowe, ksylitol, budyń waniliowy i mleczko kokosowe.

Obraz

4. Na samym końcu dodaj ubite białka.

Obraz

5. Masę umieść na podpieczonym spodzie. Na wierzchu rozsyp migdały. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie