WAŻNE
TERAZ

Spotkanie Trump-Zełenski trwa. Ważą się losy wojny

Puszysty sernik

Czy sernik może być fitowy? Oczywiście, że tak, a oto niezbity dowód ? Po prostu palce lizać ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Spód ciasta

  1. 60 g mąka kokosowa
  2. 50 g mąka ryżowa
  3. 50 g ksylitol
  4. 70 g masło
  5. 1 szt. jajko
  6. 1/2 łyżeczki soda oczyszczona

Masa serowa

  1. 1 szkl. mleczko kokosowe
  2. 40 g ksylitol
  3. 700 g chudy twaróg
  4. 3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
  5. 45 g budyń waniiliowy bez glutenu
  6. 110 g wiórka kokosowe

Dodatki

  1. 40 g płatki migdałów

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania spodu na ciasto. W tym celu połącz ze sobą masło. ksylitol. Następnie dodaj mąkę ryżową i kokosową, sodę oczyszczoną oraz jajko.

Obrazek

2. Z powstałej mieszanki uformuj spód na ciasto i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

3. Czas przygotować masę sernikową. Aby to zrobić, połącz ze sobą: chudy twaróg, żółtka, wiórka kokosowe, ksylitol, budyń waniliowy i mleczko kokosowe.

Obrazek

4. Na samym końcu dodaj ubite białka.

Obrazek

5. Masę umieść na podpieczonym spodzie. Na wierzchu rozsyp migdały. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ostatni dzwonek, aby przerobić śledzie, jakie zostały po świętach. Później będą do wyrzucenia
To ostatni dzwonek, aby przerobić śledzie, jakie zostały po świętach. Później będą do wyrzucenia
Tak należy smażyć placki ziemniaczane. Nie nasiąkają olejem i pozostają chrupiące
Tak należy smażyć placki ziemniaczane. Nie nasiąkają olejem i pozostają chrupiące
Co dać jeść księdzu po kolędzie? Nie każde danie będzie mile widziane
Co dać jeść księdzu po kolędzie? Nie każde danie będzie mile widziane
Zostały ci resztki ze świąt? Oto jak jeszcze możesz je wykorzystać
Zostały ci resztki ze świąt? Oto jak jeszcze możesz je wykorzystać
Ten gruziński placek zapamiętasz na długo. Wszystko za sprawą aromatycznego farszu
Ten gruziński placek zapamiętasz na długo. Wszystko za sprawą aromatycznego farszu
Dodaję do mięsa mielonego. Kotlety wychodzą pulchne i soczyste w środku
Dodaję do mięsa mielonego. Kotlety wychodzą pulchne i soczyste w środku
Kultowa rolada w lekkim wydaniu. Zawsze znika pierwsza ze stołu
Kultowa rolada w lekkim wydaniu. Zawsze znika pierwsza ze stołu
Zakręcone paluchy w cieście francuskim. Hit imprezy w 30 minut
Zakręcone paluchy w cieście francuskim. Hit imprezy w 30 minut
Koreczki-kanapeczki wyjdą pyszne z tym serem. Banalny sposób przygotowania
Koreczki-kanapeczki wyjdą pyszne z tym serem. Banalny sposób przygotowania
Bratowa na święta przyniosła sałatkę królewską. Tak pyszna, że poprosiłam o przepis i zrobię na sylwestra
Bratowa na święta przyniosła sałatkę królewską. Tak pyszna, że poprosiłam o przepis i zrobię na sylwestra
Dla Norwegów i Brytyjczyków to najlepszy zamiennik ziemniaków. Polacy gardzą i dają świniom
Dla Norwegów i Brytyjczyków to najlepszy zamiennik ziemniaków. Polacy gardzą i dają świniom
Babcia zawsze trzyma się złotej zasady. Kluski śląskie wychodzą jędrne i mięciutkie
Babcia zawsze trzyma się złotej zasady. Kluski śląskie wychodzą jędrne i mięciutkie
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥