Czy sernik może być fitowy? Oczywiście, że tak, a oto niezbity dowód ? Po prostu palce lizać ?
Pyszności
19.01.2019 | aktual.: 19.01.2019 16:35
Składniki:
Spód ciasta
60 g mąka kokosowa
50 g mąka ryżowa
50 g ksylitol
70 g masło
1 szt. jajko
1/2 łyżeczki soda oczyszczona
Masa serowa
1 szkl. mleczko kokosowe
40 g ksylitol
700 g chudy twaróg
3 szt. jajka podzielone na żółtka i białka
45 g budyń waniiliowy bez glutenu
110 g wiórka kokosowe
Dodatki
40 g płatki migdałów
Sposób przygotowania:
1. Zacznij od przygotowania spodu na ciasto. W tym celu połącz ze sobą masło. ksylitol. Następnie dodaj mąkę ryżową i kokosową, sodę oczyszczoną oraz jajko.
2. Z powstałej mieszanki uformuj spód na ciasto i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
3. Czas przygotować masę sernikową. Aby to zrobić, połącz ze sobą: chudy twaróg, żółtka, wiórka kokosowe, ksylitol, budyń waniliowy i mleczko kokosowe.
4. Na samym końcu dodaj ubite białka.
5. Masę umieść na podpieczonym spodzie. Na wierzchu rozsyp migdały. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).