WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Racuchy z jabłkami w wersji fit

Tym razem mamy dla Ciebie racuchy z jabłkami w wersji fit. Z takim śniadaniem każdy dzień będzie udany! Wiemy o tym doskonale z własnego doświadczenia ?

Obrazek
Pyszności

W przepisie wykorzystaliśmy mikser marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 60 g mąka pszenna pełnoziarnista
  2. 2 szt. jajka rozmiar L
  3. 1 szt. jabłko
  4. 1 łyżka cynamon
  5. 3 łyżki miód
  6. 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Dodatki

  1. jogurt naturalny gęsty
  2. suszona żurawina

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ubicia białek.

Obrazek

2. Następnie połącz ze sobą: mąkę pszenną, żółtka, cynamon, proszek do pieczenia oraz miód.

Obrazek

3. Teraz dodaj wcześniej ubite białka i pokrojone w drobną kostkę jabłka.

Obrazek

4. Z powstałej mieszanki uformuj racuchy i smaż je pod przykryciem po 5 minut na każdej ze stron.

Obrazek

5. Gotowe racuchy podawaj z jogurtem naturalnym i suszoną żurawiną. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser