Tym razem mamy dla Ciebie racuchy z jabłkami w wersji fit. Z takim śniadaniem każdy dzień będzie udany! Wiemy o tym doskonale z własnego doświadczenia ?
Pyszności
10.12.2019 | aktual.: 07.09.2020 16:17
W przepisie wykorzystaliśmy mikser marki Philips.
Składniki:
Podstawowe składniki
60 g mąka pszenna pełnoziarnista
2 szt. jajka rozmiar L
1 szt. jabłko
1 łyżka cynamon
3 łyżki miód
1 łyżeczka proszek do pieczenia
Dodatki
jogurt naturalny gęsty
suszona żurawina
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od ubicia białek.
2. Następnie połącz ze sobą: mąkę pszenną, żółtka, cynamon, proszek do pieczenia oraz miód.
3. Teraz dodaj wcześniej ubite białka i pokrojone w drobną kostkę jabłka.
4. Z powstałej mieszanki uformuj racuchy i smaż je pod przykryciem po 5 minut na każdej ze stron.
5. Gotowe racuchy podawaj z jogurtem naturalnym i suszoną żurawiną. Smacznego!