Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi

Szukasz pomysłu na smaczny i ciekawy obiad, który będziesz mogła podać swoim bliskim podczas świąt Bożego Narodzenia? Tak, aby przygotowanie pysznego posiłku było prawdziwą frajdą, a nie przykrym obowiązkiem?

Obrazek
Pyszności

Jeśli tak, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Już za chwilę przekonasz się, że roladki drobiowe z warzywnym farszem i spiralkami ziemniaczanymi to idealna kombinacja smakowa! Po prostu nie możesz jej przegapić ?

Cały obiad przygotowaliśmy w szybki i sprawny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips - KUPISZ GO TUTAJ

Składniki:

Roladki:

  1. 4 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szt. cukinia
  3. 8 szt. szynka parmeńska plastry
  4. 2 szt. marchewka
  5. 1 szt. korzeń pietruszki
  6. 1 szt. cebula
  7. 1 łyżeczka majeranek
  8. 1 łyżeczka tymianek
  9. 1 łyżeczka czosnek
  10. 1/2 łyżeczki sól
  11. 1/2 łyżeczki pieprz

Surówka:

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy
  2. 1 szt. czerwona cebula
  3. 5-6 szt. rzodkiewka
  4. 2 łyżki świeży koperek posiekany
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek

Ziemniaki

  1. 4 szt. ziemniaki typ B
  2. 1 łyżeczka sól
  3. olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Cukinię, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę przygotuj w zoodlerze marki Philips. Użyj odpowiednie ostrza, aby z wcześniej wymienionych warzyw otrzymać spirale.

Obrazek

2. Przełóż warzywa na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku: tymiankiem, czosnkiem granulowanym, majerankiem, solą i pieprzem.

Obrazek

3. Ponacinaj piersi z kurczaka i rozbij je tłuczkiem. Następnie dopraw solą i pieprzem. Na środku umieść warzywną mieszankę z patelni i zwiń w roladkę.

Obrazek

4. Obwiń każdą roladkę plastrami szynki parmeńskiej i podsmaż na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie możesz przygotować surówkę. Do pokrojenia warzyw użyj ponownie zoodlera. Następie umieść je w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Na koniec dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Przy pomocy zoodlera w mgnieniu oka przygotujesz również ziemniaczane spirale, które wystarczy potem usmażyć w głębokim oleju. Nie zapomnij doprawić ich solą.

Obrazek

7. I to wszystko! Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego obiadu nie musi być wcale nudne, trudne i czasochłonne.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej