Roladki drobiowe ze spiralami ziemniaczanymi

Szukasz pomysłu na smaczny i ciekawy obiad, który będziesz mogła podać swoim bliskim podczas świąt Bożego Narodzenia? Tak, aby przygotowanie pysznego posiłku było prawdziwą frajdą, a nie przykrym obowiązkiem?

Obrazek
Pyszności

Jeśli tak, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Już za chwilę przekonasz się, że roladki drobiowe z warzywnym farszem i spiralkami ziemniaczanymi to idealna kombinacja smakowa! Po prostu nie możesz jej przegapić ?

Cały obiad przygotowaliśmy w szybki i sprawny sposób dzięki Zoodlerowi marki Philips - KUPISZ GO TUTAJ

Składniki:

Roladki:

  1. 4 szt. filet z kurczaka
  2. 1 szt. cukinia
  3. 8 szt. szynka parmeńska plastry
  4. 2 szt. marchewka
  5. 1 szt. korzeń pietruszki
  6. 1 szt. cebula
  7. 1 łyżeczka majeranek
  8. 1 łyżeczka tymianek
  9. 1 łyżeczka czosnek
  10. 1/2 łyżeczki sól
  11. 1/2 łyżeczki pieprz

Surówka:

  1. 1 szt. ogórek szklarniowy
  2. 1 szt. czerwona cebula
  3. 5-6 szt. rzodkiewka
  4. 2 łyżki świeży koperek posiekany
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek

Ziemniaki

  1. 4 szt. ziemniaki typ B
  2. 1 łyżeczka sól
  3. olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Cukinię, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę przygotuj w zoodlerze marki Philips. Użyj odpowiednie ostrza, aby z wcześniej wymienionych warzyw otrzymać spirale.

Obrazek

2. Przełóż warzywa na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku: tymiankiem, czosnkiem granulowanym, majerankiem, solą i pieprzem.

Obrazek

3. Ponacinaj piersi z kurczaka i rozbij je tłuczkiem. Następnie dopraw solą i pieprzem. Na środku umieść warzywną mieszankę z patelni i zwiń w roladkę.

Obrazek

4. Obwiń każdą roladkę plastrami szynki parmeńskiej i podsmaż na patelni z każdej strony. Po czym wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. W międzyczasie możesz przygotować surówkę. Do pokrojenia warzyw użyj ponownie zoodlera. Następie umieść je w miseczce, dodaj posiekany koperek, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Na koniec dokładnie wymieszaj.

Obrazek

6. To jednak nie koniec dobrych wiadomości. Przy pomocy zoodlera w mgnieniu oka przygotujesz również ziemniaczane spirale, które wystarczy potem usmażyć w głębokim oleju. Nie zapomnij doprawić ich solą.

Obrazek

7. I to wszystko! Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego obiadu nie musi być wcale nudne, trudne i czasochłonne.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Sałatka z prostych składników. Tak pyszna, że w mig znika z talerza
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Na wieczór z przyjaciółmi zrobię sushi z naleśników. Ostatnio wszyscy się zachwycali
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Wszyscy zajadają się nad morzem szprotkami. Ignorują inną smaczną i zdrową rybę
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Dlaczego cola w McDonald's smakuje inaczej? Sportowiec wyjaśnia tę "pułapkę"
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok