Tym razem połączyliśmy ze sobą makaron i szpinak, dzięki czemu udało się nam uzyskać nietypowe, a zarazem przepyszne roladki. Ślina cieknie na sam widok!
Pyszności
15.10.2017 | aktual.: 16.10.2017 10:29
Składniki:
1 szt. jajko
2 szkl. ricotta
5 łyżek szpinak podsmażony
2 szkl. mozarella
1/2 szkl. parmezan
5 łyżek pesto
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
10 szt. makaron lasagne
2 szkl. sos beszamelowy
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą: jajko, ricottę, szpinak podsmażony, mozarellę, parmezan, pesto, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
2. Przygotowany farsz ułóż na makaronie i zwiń go w rulon.
3. Do sosu beszamelowego dodaj pesto i dokładnie wymieszaj.
4. Rozprowadź sos na dnie naczynia. Następnie ułóż makaronowe roladki. Przykryj je kolejną warstwą sosu i posyp serami.
5. Naczynie przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 25 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku. Usuń folię i zapiekaj ruloniki jeszcze przez 5 minut.