PrzepisMakaronyRoladki szpinakowe

Roladki szpinakowe

Tym razem połączyliśmy ze sobą makaron i szpinak, dzięki czemu udało się nam uzyskać nietypowe, a zarazem przepyszne roladki. Ślina cieknie na sam widok!

Roladki szpinakowe
Pyszności

15.10.2017 | aktual.: 16.10.2017 10:29

Składniki:

  1. 1 szt. jajko
  2. 2 szkl. ricotta
  3. 5 łyżek szpinak podsmażony
  4. 2 szkl. mozarella
  5. 1/2 szkl. parmezan
  6. 5 łyżek pesto
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 10 szt. makaron lasagne
  10. 2 szkl. sos beszamelowy
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: jajko, ricottę, szpinak podsmażony, mozarellę, parmezan, pesto, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Przygotowany farsz ułóż na makaronie i zwiń go w rulon.

Obraz

3. Do sosu beszamelowego dodaj pesto i dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Rozprowadź sos na dnie naczynia. Następnie ułóż makaronowe roladki. Przykryj je kolejną warstwą sosu i posyp serami.

Obraz

5. Naczynie przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 25 minut w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku. Usuń folię i zapiekaj ruloniki jeszcze przez 5 minut.

Obraz

6. To wszystko!

Obraz
Wybrane dla Ciebie