PrzepisKolacjaSchab z orzechową kruszonką

Schab z orzechową kruszonką

Schab z orzechową kruszonką
Pyszności

19.03.2019 17:00, aktual.: 11.09.2020 09:54

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem smak naszego schabu wzbogaciliśmy o orzechową kruszonkę, której nie można powiedzieć nie ?

Składniki:

  1. 1 kg schab

Farsz

  1. 50 g masło
  2. 8 plastrów boczek
  3. 1 szt. cebula
  4. 50 g orzechy włoskie posiekane
  5. 50 g suszone figi posiekane
  6. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
  7. 40 g bułka tarta
  8. 1 łyżeczka skórka z cytryny starta
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. 1/2 łyżeczki biały pieprz

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz cebulę i orzechy włoskie.

Obraz

2. Następnie zdejmij ją z palnika i dodaj: suszone figi, natkę pietruszki, skórkę z cytryny oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Ponacinaj schab i umieść w nim wcześniej przygotowaną kruszonkę. Następnie dopraw przy pomocy soli i pieprzu.

Obraz

4. Na wierzchu ułóż plastry boczku. Wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także