9 tajemnic znanych sieci fast-foodowych, o których niechętnie mówią pracownicy

Pracownicy znanych sieci z jedzeniem podzielili się wskazówkami i poradami, które warto zapamiętać.

Obrazek
Ewa

#1 Postaraj się zrezygnować z lodu w napojach

Maszyny do lodu są bardzo trudne do czyszczenia, co czyni je prawdziwymi szalkami Petriego. Badanie z 2010 roku wykazało, że 48% dystrybutorów w restauracjach typu fast food zawiera bakterie z grupy coli, powszechnie występujące w kale.
Mikrobiolodzy z Uniwersytetu Hollins nie wiedzą, jak to się dzieje, ale sądzą, że może to pochodzić z brudnych szmat do czyszczenia lub nieumytych rąk klientów

Obrazek

#2 Jeśli martwisz się o świeżość składnika- sprawdź menu

Jeśli dany składnik pojawia się w kilku pozycjach, to szansa na to, że jest świeży jest o wiele większa, niż gdy występuje tylko w jednej potrawie.

Obrazek

#3 Jeśli nie jesz mięsa, to przyjrzyj się dokładnie wszystkim elementom dania

Czasami zdarza się, że frytki smażone są na tłuszczu zwierzęcym, a pozornie "roślinny" burger w panierce do kotleta ma mleko.

Obrazek

#4 Zwykle jest sposób, aby kupić drogie pozycje w menu za mniej

Na przykład, jeśli masz ochotę na Big Maca, zamów McDouble bez musztardy i keczupu, a następnie dodaj posiekaną sałatę i sos Mac za niewielką opłatą. Dużo zależy od pracownika restauracji, za granicą jest większa szansa na powodzenie tego działania :)

#5 Nie bez powodu wszystko smakuje tak samo

Czy zauważyłeś kiedyś, jak różne części posiłku typu fast-food smakują tak samo? Burger, frytki, krążki cebulowe, a nawet shake - wszystkie są do siebie podobne.
Dzieje się tak, ponieważ wszystkie posiłki są skalibrowane tak, aby pasowały do ​​naszych kubków smakowych w sposób, który inspiruje nas do dalszego jedzenia - niezbyt mięsisty, niezbyt warzywny.
Poza tym, chętniej sięgamy po coś, co już znamy. W rezultacie oferty różnych fast foodowych burgerowni nie różnią się specjalnie od siebie.

Obrazek

#6 Fast foody są przystosowane do szybkiego jedzenia, nie tylko szybkiego odbioru zamówienia

Potrzeba 20 minut, zanim sygnał „jestem pełny” dotrze z brzucha do mózgu. Więc im szybciej jesz to jedzenie, tym więcej musisz kupić i zjeść, ponieważ twój mózg nie wie, że jesteś najedzony. Zjedzenie małego zestawu 2 for U w McDonaldzie zajmie Ci zaledwie kilka chwil. Rozwiązanie? Zwolnij :)

#7 Nie jesteś wyjątkowy

Ludzie są bardziej skłonni do dokonywania niezdrowych wyborów w restauracji, gdy czują, że jadają na „wyjątkową okazję”.
Pamiętaj, że chodząc w to miejsce; tylko dlatego, że jest tam klaun, nie oznacza, że ​​jest to impreza :)

Obrazek

#8 Dzisiejsze jedzenie zawiera więcej kalorii niż kiedyś

Badanie opublikowane w Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics wykazało, że dania serwowane u 10 największych gigantów fast foodów zwiększyły swoją porcję o około 90 kalorii od 1986 roku. Z roku na rok porcje stają się coraz bardziej kaloryczne.

#9 Ślady grilla na kotlecie są fałszywe

Ślady grilla na fast-foodowych burgerach i kawałkach kurczaka dają nam do zrozumienia, że ​​mięso polizały płomienie. Bardziej prawdopodobne jest, że te znaki zostały oznakowane fabrycznie lub pomalowane barwnikami. Dopełnieniem iluzji są aromaty dymne i zwęglone. Mniam!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę