WAŻNE
TERAZ

Lewandowski!! Euforia na trybunach po 2. golu Polski

Ania Starmach uczy Polaków jak zrobić idealny sernik nowojorski. Sekretem jest niezwykła technika pieczenia

Sernik nowojorski Ani Starmach to prawdziwa uczta dla podniebienia. Deser jest wyjątkowo kremowy i smaczny. Wspaniale smakuje w towarzystwie pysznej kawy. Jeśli jesteś miłośnikiem serników, koniecznie spróbuj tego fantastycznego deseru. Poniżej zdradzamy jak go wykonać.

ObrazekSernik nowojorski według Ani Starmach - Pyszności; Foto: Foto: instagram.com/ania_starmach; Canva.com
Agnieszka

Wyjątkowo kremowy deser

Obrazek
Sernik nowojorski - Pyszności; Foto: Canva.com

Sernik Ani Starmach to wspaniały deser z lekką nutą cytrynową. Odznacza się wyjątkowo kremową konsystencją, dzięki czemu rozpływa się w ustach. Jego spód wykonany jest z maślanych ciasteczek, które wspaniale wzbogacają smak i aromat deseru. Jeśli jesteś fanem serników - ten na pewno ciebie zachwyci. Poniżej podajemy przepis na fantastyczny sernik nowojorski według Ani Starmach.

Sernik nowojorski według Ani Starmach

Obrazek
Sernik nowojorski - Pyszności; Foto: Canva.com

Sernik Ani Starmach jest wyjątkowo prosty w wykonaniu. W związku z tym nie musisz być doświadczonym kucharzem, by z powodzeniem przygotować ten deser. Poniżej podajemy krok po kroku jak wykonać sernik.

Składniki:

Spód:

  • 200 g kruchych herbatników
  • 100 g masła

Masa serowa:

  • 1 kg sera 2 lub 3- krotnie mielonego
  • 300 g drobnego cukru
  • 40 g mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • skórka z 1 cytryny

Polewa:

  • 180 g kwaśnej śmietany
  • 40 g cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj okrągłą formę o średnicy 24 cm. W związku z tym wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przygotuj spód. Ciastka rozdrobnij w malakserze. W kolejnym kroku roztop masło i połącz je z pokruszonymi ciastkami. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie przełóż na dno tortownicy.
  • Wyrównaj dno z ciasteczek i wstaw tortownicę do lodówki. W międzyczasie przygotuj masę serową. W związku z tym wszystkie składniki na masę umieść w misce i połącz je ze sobą. Pamiętaj, aby nie mieszać masy za długo.
  • Wyjmij tortownicę z lodówki i przelej do niej gotową masę serową. Całość piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz sernik jeszcze przez około 70 minut.
  • Przygotuj polewę - wymieszaj śmietanę, cukier i sok z cytryny. Śmietanową polewę rozprowadź na wierzchu ostudzonego sernika. Przed podaniem, deser należy schłodzić - najlepiej odstaw go na kilka godzin do lodówki. Sernik Ani Starmach wspaniale smakuje w towarzystwie kawy.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować deser bez pieczenia ferrero rocher krok po kroku.

Wybrane dla Ciebie

Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser