Najlepszy sernik z malinami jaki jadłam

Ciasta i desery towarzyszą nam na co dzień, dlatego warto mieć sprawdzone receptury, które nigdy nas nie zawiodą. A skoro już o takich przepisach mowa, sernik z malinami to "must have" w każdej kuchni.

Obrazek
Frania

I tak się składa, że mamy genialny patent, aby przygotować opisywane ciasto w prosty i przyjemny sposób. Ten przepis nigdy Cię nie zawiedzie. Co więcej, sprawisz, że Twoi goście zaniemówią z wrażenia już po jednym kęsie.

Sernik z malinami z naszej receptury to prawdziwa uczta dla podniebienia ?

sernik z malinami

Zanim przejdziemy do rzeczy, przygotuj potrzebne składniki

Spód i kruszonka:

  • 3 szklanki przesianej mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki kakao
  • 1/3 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki białego cukru
  • szczyptę soli
  • 190 g miękkiego masła
  • 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 2 jajka

Masa sernikowa:

  • 500 g sera z wiaderka na serniki
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 300 g malin
  • łyżeczkę ekstraktu waniliowego

Sernik z malinami - dokładny przepis

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania spodu na sernik i kruszonkę. W tym celu połącz ze sobą: mąkę, cukier, kakao, cukier brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
  2. Następnie dodaj kolejne składniki: masło, jajka i ekstrakt waniliowy. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  3. Z powstałej mieszanki odmierz 2 szklanki kruszonki i odstaw ją na bok, ponieważ jeszcze się przyda. Z tego co zostało, uformuj spód ciasta na dnie formy do pieczenia.
  4. Czas przygotować masę serową. Aby to zrobić, przy pomocy miksera połącz ze sobą: ser, skrobię kukurydzianą, cukier puder oraz ekstrakt waniliowy. Ponownie dokładnie wymieszaj składniki, aby powstała jednolita masa.
  5. Połowę mieszanki serowej przelej bezpośrednio na spód ciasta. Następnie ułóż maliny i na wierzchu rozprowadź pozostałą część masy.
  6. Nie zapomnij również rozsypać na wierzchu kruszonkę, którą wcześniej odłożyłaś. Wstaw sernik z malinami na godzinę do piekarnika (temperatura 180 stopni Celsjusza).
  7. I pyszne ciasto jest już gotowe!

Jak sama widzisz sernik z malinami w naszym wykonaniu jest bajecznie prosty. A jego smak, skradnie serce największego twardziela. Jeśli więc, Twoi bliscy przepadają za sernikami, ta receptura jest spełnieniem Twoich marzeń ?

Wybrane dla Ciebie

Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Od lat uchodzi za towar luksusowy. Kiedyś karmili nim więźniów
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Dzieciaki wracają na treningi. Domowy izotonik z tym składnikiem sprawdzi się lepiej niż ze sklepu
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Do kaszy dodaję ulubione grzyby. Zapach sprowadził nawet sąsiadkę
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Wystarczy dodać 3 łyżki do farszu na gołąbki. Będą soczyste i pełne smaku
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Do placków ziemniaczanych ścieram bulwę z przepisów prababci. Efekt? Smak i chrupkość 2x lepsze
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik