Spaghetti bolognese w tradycyjnym wydaniu

Czas na prawdziwą klasykę. Spaghetti bolognese, bo o nim mowa, to podstawowy przepis, który powinien zagościć w każdej kuchni. Tej kombinacji smaków po prostu nie sposób odmówić!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 2 łyżki masło
  3. 1 łyżeczka pieprz
  4. 1 szt. cebula
  5. 1-2 szt. marchewka
  6. 2-3 szt. seler naciowy
  7. 400 g mięso wołowo-wieprzowe mielone
  8. 1-2 szt. ząbki czosnku
  9. 1200 g pomidory pelati z puszki krojone
  10. 1 garść liście bazyli
  11. 1 łyżka sól

Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz: oliwę z oliwek, masło, cebulę, seler i marchewkę. Dokładnie wymieszaj i smaż przez 5 minut.

Obrazek

2. W międzyczasie podsmaż na patelni mięso. Nie zapomnij dodać czosnku.

Obrazek

3. Teraz połącz mięso z warzywną mieszanką. Następnie dodaj pomidory i liście bazylii. Gotuj pod przykryciem 3-4 godziny. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Spaghetti bolognese- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Do herbaty piekę francuskie ciasteczka. Są wilgotne, miękkie i wypełniają zapachem cały dom
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
Bułeczki, po których nie spuchniesz. Są mięciutkie jak obłoczki
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
To najszybszy przepis na sałatkę z tuńczyka. Przygotujesz ją w 5 minut
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Spróbowałam w gruzińskiej restauracji i przepadłam. Teraz takie pierożki robię sama
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Magda Gessler i Mateusz Gessler. Sprawdziliśmy, który catering na święta jest tańszy
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Włoskie pierożki, które konkurują z ruskimi. Farsz może zaskoczyć składnikami
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Na Węgrzech gospodynie robią je z 3 składników. To tani i szybki dodatek do obiadu
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Ekspresowa zupa na andrzejki. Rozgrzeje lepiej niż ciepły kaloryfer
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Buraczki zalewam mlekiem i podgrzewam. Teściowa łapała się za głowę, a teraz też robi takie do obiadu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
Pierwszy raz jadłam w Tatrach. Teraz nie robię już innego bigosu
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
W PRL-u niemal zawsze na stole w świąteczne dni. Najszybsze i najłatwiejsze ciasto
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
Nie śmietana i nie boczek. Włosi robią carbonarę z innych produktów
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥