Syn Davida Beckhama pochwalił się swoim popisowym daniem. Tylko trzy składniki

Przygotował makaron z kilku składników, a milionom obserwującym go w mediach społecznościowych fanom natychmiastowo pociekła ślinka. Zobacz, jak Brooklyn Beckham przyrządza słynne włoskie fettucine Alfredo. 

ObrazekBrooklyn Beckham prezentuje Fettucine Alfredo - Pyszności; foto: Instagram

Powiedzieć, że Brooklyn Beckham ma wysoko zawieszoną poprzeczkę, to nie powiedzieć nic. Najstarszy syn Davida Beckhama nie poszedł jednak w ślady ojca, i zamiast kopać piłkę, postawił na fotografię. Początkowo Brooklyn występował tylko po jednej stronie obiektywu; dzisiaj jest już odnoszącym sukcesy fotografem. Już kiedy miał 18 lat do sprzedaży trafiła jego książka z autorskimi zdjęciami.

Problemem dzieci światowej sławy gwiazd zawsze będzie to, że nie do końca wiadomo, czy ich sukces to zasługa talentu i ciężkiej pracy, czy nazwiska. My nie dociekamy, bo uczciwie przyznajemy, że książki młodego Beckhama nie widzieliśmy. Być może kiedyś to nadrobimy, ale teraz chcemy się skupić na innym "dziele" Brooklyna: ekspresowym makaronie.

Obrazek
Brooklyn Beckham pokazał, jak przygotowuje ekspresowy makaron - Pyszności; foto: Canva

Fettucine Alfredo, słynne, tradycyjne włoskie danie, którego przygotowanie pokazał ostatnio Brooklyn Beckham, wygląda bardzo apetycznie. Młody fotograf przyrządził je z zaledwie kilku składników i chociaż receptura ewidentnie nieco różni się od oryginału (za co Brooklyn doznał mocnej krytyki), to trzeba przyznać, że efekt prezentuje się bardzo smakowicie. Zobacz przepis na rzymski makaron, wciel go w życie i poczuj się jak we Włoszech! Albo, chociaż jak w rezydencji Beckhamów?

"Uproszczone" fettucino Alfredo według Brooklyna Beckhama

Składniki:

  • 25 g masła
  • 40 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

  1. W garnku roztop masło. Kiedy jego konsystencja będzie już płynna, stopniowo dodawaj mąkę, cały czas mieszając rózgą. Kiedy z tych dwóch składników powstanie gładka masa, zacznij dodawać mleko. Nie zapomnij o mieszaniu, bo nawet na tym etapie mogą pojawić się nieprzyjemne grudy.
  2. W drugim garnku ugotuj makaron spaghetti zgodnie z instrukcją producenta. Następnie odcedź go i dodaj do przygotowanego sosu beszamelowego.
  3. Wymieszaj i wyłóż na talerz. Chociaż Brooklyn Beckham do swojego dania nie użył nawet szczypty przypraw, my polecamy jednak nieco posolić ten makaron. Smacznego!

Chrupiące szparagi w szynce parmeńskiej to efektowna i szybka przekąska na grilla

Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Tak należy przechowywać miód. Wiele osób wciąż popełnia błąd i się psuje
Tak należy przechowywać miód. Wiele osób wciąż popełnia błąd i się psuje
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟