Syn Davida Beckhama pochwalił się swoim popisowym daniem. Tylko trzy składniki

Przygotował makaron z kilku składników, a milionom obserwującym go w mediach społecznościowych fanom natychmiastowo pociekła ślinka. Zobacz, jak Brooklyn Beckham przyrządza słynne włoskie fettucine Alfredo. 

ObrazekBrooklyn Beckham prezentuje Fettucine Alfredo - Pyszności; foto: Instagram

Powiedzieć, że Brooklyn Beckham ma wysoko zawieszoną poprzeczkę, to nie powiedzieć nic. Najstarszy syn Davida Beckhama nie poszedł jednak w ślady ojca, i zamiast kopać piłkę, postawił na fotografię. Początkowo Brooklyn występował tylko po jednej stronie obiektywu; dzisiaj jest już odnoszącym sukcesy fotografem. Już kiedy miał 18 lat do sprzedaży trafiła jego książka z autorskimi zdjęciami.

Problemem dzieci światowej sławy gwiazd zawsze będzie to, że nie do końca wiadomo, czy ich sukces to zasługa talentu i ciężkiej pracy, czy nazwiska. My nie dociekamy, bo uczciwie przyznajemy, że książki młodego Beckhama nie widzieliśmy. Być może kiedyś to nadrobimy, ale teraz chcemy się skupić na innym "dziele" Brooklyna: ekspresowym makaronie.

Obrazek
Brooklyn Beckham pokazał, jak przygotowuje ekspresowy makaron - Pyszności; foto: Canva

Fettucine Alfredo, słynne, tradycyjne włoskie danie, którego przygotowanie pokazał ostatnio Brooklyn Beckham, wygląda bardzo apetycznie. Młody fotograf przyrządził je z zaledwie kilku składników i chociaż receptura ewidentnie nieco różni się od oryginału (za co Brooklyn doznał mocnej krytyki), to trzeba przyznać, że efekt prezentuje się bardzo smakowicie. Zobacz przepis na rzymski makaron, wciel go w życie i poczuj się jak we Włoszech! Albo, chociaż jak w rezydencji Beckhamów?

"Uproszczone" fettucino Alfredo według Brooklyna Beckhama

Składniki:

  • 25 g masła
  • 40 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • makaron spaghetti

Sposób przygotowania:

  1. W garnku roztop masło. Kiedy jego konsystencja będzie już płynna, stopniowo dodawaj mąkę, cały czas mieszając rózgą. Kiedy z tych dwóch składników powstanie gładka masa, zacznij dodawać mleko. Nie zapomnij o mieszaniu, bo nawet na tym etapie mogą pojawić się nieprzyjemne grudy.
  2. W drugim garnku ugotuj makaron spaghetti zgodnie z instrukcją producenta. Następnie odcedź go i dodaj do przygotowanego sosu beszamelowego.
  3. Wymieszaj i wyłóż na talerz. Chociaż Brooklyn Beckham do swojego dania nie użył nawet szczypty przypraw, my polecamy jednak nieco posolić ten makaron. Smacznego!

Chrupiące szparagi w szynce parmeńskiej to efektowna i szybka przekąska na grilla

Wybrane dla Ciebie

Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków
Robię domową wędlinę z taniego mięsa. Idealna do kanapki bez chemii i sztucznych dodatków